Μάχη την Β΄Κυριακή μεταξύ Γιάννη Βούρου και Γιάννη Τομπούλογλου

148
Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας _ Δημοτικές εκλογές – Οκτώβριος 2023

Με την αποχή να ξεπερνά το 52% και να επηρεάζει το αποτέλεσμα των εκλογών της πρώτης Κυριακής είχε ως αποτέλεσμα να φέρει  αντιμέτωπους την δεύτερη Κυριακή τον Γιάννη Βούρο και τον Γιάννη Τομπούλογλου,  με μια διαφορά υπέρ του πρώτου που δεν δημιουργεί συνθήκες βέβαιης νίκης.

Μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων επέλεξε να εκφράσει την δυσαρέσκειά του μέσω της αποχής.

Ερωτηματικά υπάρχουν πολλά για το αν οι επιλαχόντες συνδυασμοί θα ταχθούν υπέρ ενός από τους δύο πρώτους συνδυασμούς καθιστώντας έτσι τη μάχη της επόμενης Κυριακής αβέβαιη.

Ο Γιάννης Βούρος περιόρισε σε μεγάλο βαθμό τις απώλειες από τη φθορά της διοίκησης με συνέπεια να μειώσει τις πιθανότητες στον Λύσσανδρο Γεωργαμλή να εισέλθει στην μάχη της δεύτερης Κυριακής παρά την υποστήριξη που έτυχε από παράγοντες της ΑΕΚ. Το ΚΚΕ παρουσίασε μια αύξηση ψήφων που σε συνδυασμό με την αποχή το έχει φέρει σε θέση να διεκδικεί την τρίτη θέση.

Ο Γιάννης Τομπούλογλου κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά του χώρου και να εισέλθει στην μάχη της 15ης Οκτωβρίου. Ενώ οι δύο νέοι συνδυασμοί του Στέφανου Γατσούλη και του Γιάννη Τζέλη έλαβαν ένα αξιοπρεπές ποσοστό.

Αυτά λίγο πριν τα οριστικά αποτελέσματα.