Μετά τις φωτιές τώρα πνιγόμαστε. Τεράστιες καταστροφές σε Βόλο και Πήλιο

30

Με το πρώτο φως της ημέρας, οι εικόνες από την μανία της κακοκαιρίας που σάρωσε τα πάντα στο περάσμά της στον Βόλο, είναι αποκαλυπτικές. Οι φωτογραφίες από το magnesianews.gr για την καταστροφή του δρόμου, που μέχρι χθες, ανέβαινε στο Πήλιο και πιο συγκεκριμένα προς Πορταριά είναι αποκαλυπτικές της καταστροφής , ο δρόμος . σήμερα δεν υπάρχει και είναι αποκομμένη η πρόσβαση. Η κυκλοφορία γίνεται μόνο μέσω Άλλης Μεριάς, με τους φορείς να τονίζουν στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ο απολογισμός από ένα εφιαλτικό 24ωρο για τη Μαγνησία και τις Σποράδες είναι αποκαρδιωτικός. Ο Βόλος βρίσκεται σε ένα ιδιότυπο «lockdown» με απαγόρευση κυκλοφορίας σε ισχύ ενώ θρηνούμε τον χαμό ενός ανθρώπου. Πρόκειται για έναν βοσκό ο οποίος καταπλακώθηκε από τοίχο, που έπεσε από κατολίσθηση στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης, στον Βόλο. Πληροφορίες αναφέρουν πως τρεις άνθρωποι (ένας στον Βόλο και δύο στο Πήλιο) αγνοούνται.

Με το παραλιακό μέτωπο του Βόλου να έχει μετατραπεί σε μια ατέλειωτη λίμνη, εφιαλτική ήταν η νύχτα για 94 ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο γηροκομείο της πόλης καθώς μια πτέρυγα κατέρρευσε από τα ορμητικά νερά. Οι υπεύθυνοι προχώρησαν σε προληπτική επιχείρηση εκκένωσης ολόκληρου του κτιρίου για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

►Εικόνες απόλυτης καταστροφής απ’ τις πλημμύρες στον Βόλο και στο Πήλιο.

Λίγο νωρίτερα, την εκκένωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής αποφάσισαν από κοινού ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου με στόχο την προστασία των 6 εργαζομένων και των 2 πληρωμάτων ΕΚΑΒ.

Η ορμή του νερού έκανε κομμάτια την ξύλινη γέφυρα που ένωνε τον Βόλο και τη Νέα Ιωνία.

Οι καταρρακτώδεις βροχές «φούσκωσαν» τον ποταμό Κραυσίδωνα με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά να καταστρέψουν την κατασκευή.

Όλα αυτά ενώ μέχρι αργά το βράδυ το 90% του Βόλου δεν είχε ρεύμα αλλά και νερό, σε πολλές περιοχές της πόλης το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει και σήμερα το πρωί.