Κλείνει επ’ αόριστον το Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας – Κόστος αντισεισμικής προστασίας 1,2 εκατ. ευρώ – Πλήγμα για τον Πολιτισμό – Να αναζητηθούν ευθύνες για τον 2ο παράνομο όροφο

Ακατάλληλο το Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας με την Τεχνική Υπηρεσία να ζητά να εκκενωθεί άμεσα το κτίριο και να δημοπρατηθούν οι εργασίες στατικής επάρκειας κόστους 1,2 εκατ. ευρώ περίπου. Ο Δήμος δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει με ίδιους πόρους το έργο και αναζητά χρηματοδότηση. Άγνωστο μέχρι στιγμής που θα μεταφερθεί η βιβλιοθήκη και οι δραστηριότητες. Για το πρόβλημα φαίνεται από τα λεχθέντα στο ΔΣ βασική αιτία του προβλήματος είναι η κατασκευή τη δεκαετία του 1990 του παράνομου δεύτερου ορόφου, επί δημαρχίας Παντελή Γρετζελιά

0

Ακατάλληλο το Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας με την Τεχνική Υπηρεσία να ζητά να εκκενωθεί άμεσα το κτίριο και να δημοπρατηθούν οι εργασίες στατικής επάρκειας κόστους 1,2 εκατ. ευρώ περίπου. Ο Δήμος δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει με ίδιους πόρους το έργο και αναζητά χρηματοδότηση. Άγνωστο μέχρι στιγμής που θα μεταφερθεί η βιβλιοθήκη και οι δραστηριότητες. Για το πρόβλημα, φαίνεται από τα λεχθέντα στο ΔΣ βασική αιτία δημιουργίας του είναι η κατασκευή τη δεκαετία του 1990 του παράνομου δεύτερου ορόφου επί δημαρχίας Παντελή Γρετζελιά.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21/10/2024 υπήρχε ως θέμα “Έγκριση μελέτης ενίσχυσης και τευχών δημοπράτησης του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου Νέας Φιλαδέλφειας στα πλαίσια της εκπόνησης της μελέτης με τίτλο «Μελέτη στατικής επάρκειας Πνευματικού Κέντρου Νέας Φιλαδέλφειας» (Α.Μ. 121/2019)”. Η εισήγηση του θέματος στηρίχθηκε στην απόφαση της Δ/ντριας των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου η οποία ανέφερε σχετικά:

“Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Την έγκριση της μελέτης ενίσχυσης και των τευχών δημοπράτησης του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου Νέας Φιλαδέλφειας στα πλαίσια εκπόνησης της μελέτης με τίτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ» Α.Μ. 121/2019, όπως αυτό περιγράφεται και ορίζεται στα συμβατικά παραδοτέα που εκπονήθηκαν από την ανάδοχο εταιρία μελετητών «HYDROMENT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με δ.τ. HYDROMENT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.».

Στο κτίριο σύμφωνα με την μελέτη ενίσχυσης και των τευχών δημοπράτησης απαιτούνται να υλοποιηθούν σημαντικές εργασίες για την αποκατάσταση της ανεπάρκειας του φέροντος οργανισμού του κτιρίου συνολικού προϋπολογισμού 1.195.360,00 € (με Φ.Π.Α). Το κτίριο θα πρέπει να εκκενωθεί άμεσα και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την δημοπράτηση του εν λόγω έργου.”

Στη συνεδρίαση του ΔΣ ακούσθηκαν απόψεις που έβρισκαν το κόστος ανακατασκευής μεγάλο ζητώντας να εξετασθεί η περίπτωση κατεδάφισης και ανέγερσης νέου κτιρίου καθώς και να αναζητηθούν ευθύνες για την ανέγερση του παράνομου δεύτερου ορόφου ως βασική αιτία της στατικής ανεπάρκειας. Ωστόσο η πλειοψηφία της διοίκησης Τομπούλογλου προχώρηση στην έγκριση των τευχών δημοπράτησης των αναγκαίων εργασιών, παρά την έκφραση από τον δήμαρχο Γιάννη Τομπούλογλου της αδυναμίας να εκτελέσει το έργο του 1,2 εκατ. ευρώ με ίδιου πόρους. Είναι βέβαιο ότι η πόλη τα επόμενα χρόνια θα ζεί χωρίς ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!

Όσον αφορά την μεταφορά της βιβλιοθήκης εξετάζονται οι λύσεις του Πνευματικού Κέντρου Ν. Χαλκηδόνας και το σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ στην Εθνική Οδό.

14ο θέμα β. 45 24 ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΥΧΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ DEKELEIAS.GR απο 27/5/2023

Χωρίς άδεια κατασκευής ο δεύτερος όροφος του Πνευματικού Κέντρου Νέας Φιλαδέλφειας