Εκτεταμένη ρύπανση σήμερα στο Κηφισό – Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας που κατοικούν πλησίον του ποταμού και όχι μόνο

1

Η νέα περίπτωση ρύπανσης στον Κηφισό σήμερα 22/10//24, με έντονη οσμή λυμάτων που έγινε αισθητή από το πρωί, είναι ένα επαναλαμβανόμενο και σοβαρό πρόβλημα. Η αδυναμία εντοπισμού των υπευθύνων για τη ρύπανση προκαλεί ανησυχία και αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία. Αυτός ο τύπος μόλυνσης δείχνει τις ελλείψεις στον έλεγχο και την επιβολή κυρώσεων σε όσους ρυπαίνουν τον ποταμό, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται τέτοιου μεγέθους ρύπανση χωρίς να εντοπιστεί υπεύθυνος.

Η αντίδραση των αρμοδίων φαίνεται να αρκείται στη γενική αναφορά ότι «τα αίτια διερευνώνται», αφήνοντας συχνά κενά στην αντιμετώπιση του ζητήματος. Αυτό ενισχύει την αντίληψη ότι τέτοιες καταστάσεις συχνά «βολεύουν» κάποιους, όπως και στην περίπτωση των εταιρειών ανακύκλωσης, με τα αίτια να διερευνώνται χωρίς άμεση λύση.

Η απογοήτευση είναι διάχυτη, καθώς το πρόβλημα παραμένει, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ενώ επαναλαμβάνονται τα ίδια αδιέξοδα για την προστασία του ποταμού.

Οι φωτογραφίες ανέβηκαν στο διαδίκτυο από την Λεμονιά Βασιλάκη της ομάδας “η γειτονιά της Κίρκης”