Χωρίς καθαριότητα οι σχολικές μονάδες Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας λόγω 48ωρης πανελλαδικής απεργίας 24 και 25 Οκτωβρίου του προσωπικού

2

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπηρεσιών Καθαριότητας και Προσωπικού Εξυπηρέτησης (Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε.) αποφάσισε να προκηρύξει 48ωρη απεργία στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2024, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων. Η απεργία θα αφήσει τις σχολικές μονάδες και του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας χωρίς καθαριότητα κατά τις ημέρες αυτές, προκαλώντας ανησυχία σχετικά με την υγιεινή και ασφάλεια των μαθητών και του προσωπικού.

Τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων αφορούν:

  1. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην καθαριότητα των σχολείων, καθώς πολλοί από αυτούς εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που ανανεώνονται συνεχώς, χωρίς να έχουν σταθερό εργασιακό καθεστώς.

  2. Βελτίωση των συνθηκών εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των αποδοχών και της εξασφάλισης πλήρους ασφαλιστικής κάλυψης και δικαιωμάτων.

  3. Διασφάλιση του επαρκούς αριθμού προσωπικού, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες καθαριότητας στις σχολικές μονάδες, ιδίως μετά την πανδημία και την αυξημένη ανάγκη για μέτρα υγιεινής.

Η απεργία έχει σκοπό να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, τα οποία έχουν κεντρική σημασία για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την προστασία της δημόσιας υγείας.