Πολλά και σοβαρά θέματα θα συζητηθούν την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

54

Θ Ε Μ Α : Πρόσκληση σε τακτική  Συνεδρίαση Δ.Σ. (21η)

 Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 («Καλλικράτης»), όπως τροποποιήθηκε από αυτές του άρθρου 6 του Ν. 5056/23, την 21η Οκτωβρίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 7 μ.μ. στην κλειστή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του πρώην κτιρίου του Ενιαίου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς» (Θεσσαλονίκης και Λαχανά-Ν.Φ.) σε τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

  1. Παροχή εξηγήσεων από τον Δημ. Σύμβουλο κ. Ι.Ουσταμπασίδη για το περιστατικό που έλαβε χώρα στην τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 30/9/2024 και κατάθεση σχετικού ψηφίσματος.
  2. Έγκριση 4ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου έτους   2024.
  3. Έγκριση 8ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2024, βάσει σχετικής απόφασης-εισήγησης της Δημ. Επιτροπής.
  4. Έγκριση 6ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Π.Π.Ι.Ε.Δ. οικ. έτους 2024, βάσει της αριθ. 46/2024 απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου.
  5. Τροποποίηση αριθ. 140/2024 απόφασης Δ.Σ. περί παραχώρησης χρήσης του δημοτικού κτιρίου επί της οδού Αγίων Αναργύρων 11 –Νέα Χαλκηδόνα για την στέγαση του Κέντρου Ημέρας για αυτισμό, κατόπιν σύναψης προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με την ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ.
  6. Έγκριση πρακτικού γνωμοδότησης επιτροπής παραλαβής για την τροποποίηση της σύμβασης με τίτλο: «Α. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΜΗΣ-ΚΛΑΔΕΜΑ ΔΕΝΔΡΩΝ &Β. ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΞΕΡΩΝ ΚΛΑΔΩΝ-ΔΕΝΔΡΩΝ ΑΛΣΟΥΣ» (ΑΜ 23/2022) (παράταση λήξης σύμβασης χωρίς επαύξηση οικονομικού αντικειμένου λόγω ανεκτέλεστου υπολοίπου εργασιών έως τις 31/12/2024).
  7. Λήψη απόφασης περί ανάπλασης και χρήσης κοινοχρήστου χώρου (Ο.Τ. 243γ) επί των οδών Σκρα, Λαχανά και Θεσσαλονίκης στην Δημοτική Ενότητα Νέας Φιλαδέλφειας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με ιδία χρηματοδότηση της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΕΕ».
  8. Έγκριση κατ’ εξαίρεση παραχώρησης μονού τάφου διαρκούς χρήσης.
  9. Έγκριση τροποποίησης του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Κοιμητηρίου, βάσει σχετικής απόφασης-εισήγησης της Δημ. Επιτροπής.
  10. Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 116/2021 απόφασης Δ.Σ. περί έγκρισης ανανέωσης παραχώρησης της χρήσης, της εκμετάλλευσης και της διαχείρισης των καταστημάτων και των αιθουσών συγκεντρώσεων που βρίσκονται στους οικισμούς της Δ.ΥΠ.Α (πρώην Ο.Ε.Κ.) «Φιλαδέλφεια Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, και IV» για δέκα (10) έτη.
  11. Έγκριση αιτημάτων παραχώρησης χρήσης δημοτικών  αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων του Δήμου για την αθλητική περίοδο 2024-2025.
  12. Ενημερωτικό σημείωμα για τα προβλήματα των σχολείων του συγκροτήματος των ΕΠΑΛ & 5ου Ε.Κ. Νέας Φιλαδέλφειας και λήψη απόφασης για τη διατήρηση και αποκλειστική χρήση του οικοδομικού τετραγώνου των ΕΠΑ.Λ. ως εκπαιδευτικού συγκροτήματος.
  13. Έγκριση  τοποθέτησης φωτοβολταϊκού συστήματος-πλαισίων στο 1ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας και εξουσιοδότηση Δημάρχου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας με τη ΔΕΔΔΗΕ.
  14. Έγκριση μελέτης ενίσχυσης και τευχών δημοπράτησης του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου Νέας Φιλαδέλφειας στα πλαίσια της εκπόνησης της μελέτης με τίτλο «Μελέτη στατικής επάρκειας Πνευματικού Κέντρου Νέας Φιλαδέλφειας» (Α.Μ. 121/2019).
  15. Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής του έργου «Κατεδαφίσεις –Καθαιρέσεις αυθαιρέτων κατασκευών εντός των διοικητικών ορίων Δήμου» (Α.Μ. 131/2022).
  16. Ορισμός επιτροπής παραλαβής του έργου «Επέκταση κεντρικών αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων» (Α.Μ. 71/2021).
  • Παρακαλούνται οι Διευθυντές των αρμόδιων Υπηρεσιών καθώς και η Νομική Υπηρεσία του Δήμου να είναι παρόντες κατά την Συνεδρίαση, προκειμένου να παράσχουν, εφόσον απαιτηθεί, τις αναγκαίες πληροφορίες και διευκρινίσεις επί των θεμάτων της Η.Δ.
  • Η παρούσα πρόσκληση αναρτάται στην «Εφημερίδα της Υπηρεσίας», στην ιστοσελίδα του Δήμου.

                  O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

     ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ