Οδήγησαν Συρμό του προαστιακού σε γραμμή του μετρό !!!

25

Τα επικίνδυνα περιστατικά στον ελληνικό σιδηρόδρομο συνεχίζονται με ανησυχητική συχνότητα. Μετά την πρόσφατη παραλίγο μετωπική σύγκρουση δύο συρμών του Προαστιακού, έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά που απειλούν την ασφάλεια επιβατών και προσωπικού. Ένα από τα τελευταία σοβαρά συμβάντα αφορά έναν συρμό του Προαστιακού στη γραμμή προς το Αεροδρόμιο, ο οποίος οδηγήθηκε από λανθασμένη οδηγία του τηλεδιοικητή του ΟΣΕ στη γραμμή του μετρό που εξυπηρετεί τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου. Ο συρμός 4245 αναγκάστηκε σε οπισθοπορεία στην γραμμή του Προαστιακού Αθήνας καθώς είχε λάβει εντολή από τον Σταθμάρχη της τηλεδιοίκησης του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών να εισέλθει σε λάθος γραμμή και συγκεκριμένα σε αυτήν του Μετρό στην περιοχή της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Τα συνεχή προβλήματα και παραλείψεις στην τηλεδιοίκηση και τη συντήρηση των γραμμών, όπως τα καμένα δέντρα που πέφτουν στις σιδηροδρομικές γραμμές, έχουν επιδεινώσει την ασφάλεια του σιδηροδρόμου. Αυτά τα συμβάντα αναδεικνύουν την επείγουσα ανάγκη για βελτίωση της διαχείρισης και της υποδομής των ελληνικών σιδηροδρόμων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία των δρομολογίων και η προστασία των επιβατών.