Η Εθνική Ελλάδος κατάφερε μια ιστορική νίκη επί της Αγγλίας με 1-2 στο Wembley, με εξαιρετική εμφάνιση των παικτών της.

12

   Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έπαιξε με πάθος και αποφασιστικότητα, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες, ενώ ο Βαγγέλης Παυλίδης, φορ της Μπενφίκα, σκόραρε δύο φορές, οδηγώντας την Ελλάδα στη νίκη. Παρά τις δυσκολίες, η ομάδα απέδειξε την αξία της και πήρε μια καθαρή νίκη.

Με γκολ του Παυλίδη στο 90’+4′ η Εθνική Ελλάδας νίκησε καθαρά και δίκαια με 2-1 την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ και αφιέρωσε τη νίκη στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ. Δεν πτοήθηκαν από την ισοφάριση του Μπέλινγκχαμ (87′) οι διεθνείς που είχαν προηγηθεί στο 49′ ξανά με τον Παυλίδη. Η 48η ομάδα της κατάταξης κέρδισε την 4η.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ λόγω του ξαφνικού χαμού του Γιώργου Μπάλντοκ, στον οποίο αφιερώθηκε η νίκη από τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο, δείχνοντας έτσι την αλληλεγγύη και την ενότητα της ομάδας σε μια δύσκολη στιγμή.

  • ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Στόουνς, Κόλγουιλ, Λιούις, Ράις, Πάλμερ, Φόντεν (72′ Σολάνκε), Μπέλινγκχαμ, Σάκα (52′ Μαντουέκε), Γκόρντον (60′ Ουότκινς)
  • ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Γιαννούλης, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Ρότα, Σιώπης (65′ Ζαφείρης), Κουρμπέλης (74′ Μάνταλος), Μπακασέτας (85′ Βαγιαννίδης), Τζόλης (85′ Κωνσταντέλιας), Μασούρας (66′ Πέλκας), Παυλίδης