Πραγματοποιήθηκε ο Αγώνας Δρόμου «Στις Γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων»- Μικρή συμμετοχή των σχολείων της πόλης

31

Πραγματοποιήθηκε ο Αγώνας Δρόμου «Στις Γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων»

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμετοχή και μεγάλη επιτυχία ο 8ος Αγώνας Δρόμου «Στις Γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων» στα 10χλμ. και 1χλμ. 

Με εκκίνηση και τερματισμό το σημείο που βρίσκεται ο θερινός κινηματογράφος «Άλσος Φιλαδέλφειας», στη Λεωφόρο Δεκελείας, παραπλεύρως του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας, δρομείς από όλες τις ηλικίες έτρεξαν «στις γειτονιές των προσφύγων, εκεί που γράφτηκε η ιστορία τους».

 Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής – Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Νέας Ιωνίας, το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) και ο Αθλητικός & Γυμναστικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας «Ανατολή», των οποίων παράγοντες έδωσαν και τα σχετικά έπαθλα ανά κατηγορία.

Ο αγώνας του 1 χιλιομέτρου δεν προβλήθηκε στα σχολεία της περιοχής με συνέπεια  να συμμετέχουν  μόνο αγόρια και κορίτσια από το 2ο Δημοτικό Νέας Χαλκηδόνας με το  σύνολο των συμμετοχών να ανέρχονται σε 44. Στους ενήλικες και για την διαδρομή των 10.000 μέτρων τα πράγματα είναι διαφορετικά με άλλα κριτήρια συμμετοχής με δρομείς από όλο το λεκανοπέδιο, με τις συμμετοχές να ανέρχονται σε 221.