Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024
26.4 C
Νέα Φιλαδέλφεια
Αρχική Αθλητισμός - Νεολαία Αθλητισμός - Νεολαία Θετικά τα συμπεράσματα για τη ΦΕΑ στην πρώτη αγωνιστική δεν συνοδευτήκαν με...

Θετικά τα συμπεράσματα για τη ΦΕΑ στην πρώτη αγωνιστική δεν συνοδευτήκαν με το ανάλογο αποτέλεσμα

10

Καλή μεν, αλλά… Η θετική εμφάνιση που πραγματοποίησε η ΦΕΑ στην πρεμιέρα της στον 2ο όμιλο του πρωταθλήματος της National League 2 δεν συνοδεύτηκε από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ήττα με σκορ 55-67 από την Νίκη Αμαρουσίου ήρθε για το σύνολο του Τάσου Τάσιου που παρουσιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής 6 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο “Απόστολος Κόντος” αξιόμαχο, ωστόσο δεν είχε “απαντήσεις” στην μάχη της φροντ λάιν.

Ένα σημείο που… πόνεσε τους γηπεδούχους, καθώς οι ψηλοί του σωματείου των βορείων προαστίων σκόραραν κατά ριπάς πληγώνοντας έτσι την ΦΕΑ. Η οποία πάντως έδειξε με το… καλημέρα ότι παρά την αλλαγή του αγωνιστικού προσώπου της (σ.σ. εννέα από τους 12 παίκτες είναι νεοφερμένοι) έχει αποκτήσει συνοχή, δείχνει αρκετά καλοδουλεμένα στοιχεία και είναι δεδομένο ότι είναι θέμα χρόνου αυτά να τα ξεδιπλώσει στο παρκέ.

Ο coach Τάσιος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους, παίρνοντας από όλους το κάτι παραπάνω. Με τον αρχηγό της, τον Γιάννη Κρητικό να δείχνει τον δρόμο η ΦΕΑ έδειξε να φέρνει το παιχνίδι στα μέτρα της στο πρώτο δεκάλεπτο (19-17), αλλά στη συνέχεια λίγο ο ενθουσιασμός, λίγο η υπεροπλία των ψηλών της Νίκης άλλαξαν την εικόνα του ματς. Οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν και βρέθηκαν στο +9 στο τέλος του ημιχρόνου (29-38), ενώ η είσοδος του έμπειρου Νίκου Αρτεμάκη βοήθησε σημαντικά στο τρίτο δεκάλεπτο να ισορροπήσει την αγωνιστική εικόνα ιδίως κοντά στο καλάθι.

Το +13 (33-46) με το οποίο ξέφυγε στο 4:14 της τρίτης περιόδου η Νίκη δεν πτόησε τους γηπεδούχους που ανέβασαν την πίεσή τους και οδήγησαν τους αντιπάλους τους σε λάθη κι έτσι μείωσαν την διαφορά στους -6 (40-46) επιστρέφοντας δυναμικά στο παιχνίδι χάρη στα δύο συνεχόμενα τρίποντα του Μάνου Καρλή από την ίδια γωνία.

Η αναμέτρηση ήταν φανερό ότι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες με την τελευταία περίοδο να επιλέγουν οι προπονητές να παίξουν πιο σφιχτές άμυνες, οι μεν γηπεδούχοι για να ροκανίσουν κι άλλο την διαφορά, οι δε φιλοξενούμενοι για να κρατήσουν το προβάδισμα. Η ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας δεν βρήκε το κάτι παραπάνω που έψαχνε βλέποντας συνάμα τους αντιπάλους της να πετυχαίνουν και κάποια καθοριστικά τρίποντα, τα οποία “κλείδωσαν” τη νίκη για τους Αμαρουσιώτες (55-67).

Μελανό σημείο της αναμέτρησης, ήταν ο τραυματισμός του Παύλου Βούρτση της Νίκης Αμαρουσίου στο 5:46 του τρίτου δεκαλέπτου. Ο παίκτης της φιλοξενούμενης ομάδας αποχώρησε υποβασταζόμενος από τους συμπαίκτες του και σύμφωνα με την ενημέρωση του σωματείου την Δευτέρα θα υποβληθεί σε μαγνητική για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καψιώχας, Καραπαπάς, Γαραντζιώτης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-17, 29-38 (ημίχρονο), 42-53, 55-67.

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Αν. Τάσιος): Νικολόπουλος 8 (2), Μπουκουβάλας, Καλουδάς 3 (1), Γεωργακόπουλος, Πάνου 8 (1), Κρητικός 14 (2), Δρικόγιας 3, Αρτεμάκης 5, Χαλίδης 3, Στεργίου 5 (1), Καρλής 6 (2), Φεσσάρας.

ΑΣ ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (Σαβ. Κατσούνης): Καρακάτσης 6, Βαφιάς 11 (1), Ελ Ντερίνι, Καραμπάτσος 8 (1), Τσεκένης 5 (1), Κώτσης 2, Μπουντούρης 6, Τσιότρας 3, Τετζεράκης 12, Μαργκολίν 7 (1), Βούρτσης 7 (1), Στεργίου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (5,6/10 – 1η αγωνιστική)

Σάββατο 5/10

ΦΟ Βροντάδου-Κάδμος 74-81

Κυριακή 6/10

ΦΕΑ-Νίκη Αμαρουσίου 55-67
Ίκαρος Ν. Σμ.-Ακ.Μπ. Ελευσίνας 64-94
Απόλλων Σμύρνης-Δάφνη Δαφν. 91-78
Ίκαρος Καλλιθέας-ΚΑΠ 84-73
Δραπετσώνα-Ελευθερία Μόσχ. 89-79

 

Η επόμενη αγωνιστική (2η, 13/10)

Ακ.Μπ. Ελευσίνας-ΦΕΑ
Δάφνη Δαφν.-Ίκαρος Ν. Σμ.
ΚΑΠ-Απόλλων Σμύρνης
Κάδμος-Ίκαρος Καλλιθέας
Ελευθερία Μόσχ.-ΦΟ Βροντάδου
Νίκη Αμαρουσίου-Δραπετσώνα