Καλά κρατεί το παρκάρισμα στα πάρκα και πλατείες κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα της ΑΕΚ – Αδυναμία αντιμετώπισης του προβλήματος από Τροχαία και Δημοτική Αρχή

49

Η αδυναμία της Τροχαίας και της Δημοτικής Αρχής Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας να αντιμετωπίσουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τις αυθαιρεσίες που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια των ποδοσφαιρικών αγώνων, προκαλεί σοβαρά ζητήματα για την ασφάλεια των πολιτών. Συγκεκριμένα:

  1. Κατάληψη πεζοδρομίων και πλατειών από αυτοκίνητα : Κατά τη διάρκεια των αγώνων, τα οχήματα καταλαμβάνουν δημόσιους χώρους, όπως πεζοδρόμια και πλατείες, καθιστώντας αδύνατη τη διέλευση των πεζών. Αυτό δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, ιδιαίτερα για ευάλωτες ομάδες όπως τα άτομα με αναπηρίες, ηλικιωμένοι και γονείς με παιδιά.

  2. Σοβαρά ζητήματα ασφάλειας : Η ανεξέλεγκτη στάθμευση και η υπερβολική συγκέντρωση

  3. Καταστροφή δημόσιου και κοινόχρηστου χώρου : Η καταστροφή των πεζοδρομίων και των πλατειών, καθώς και η ανεπαρκής αστυνόμευση, συμβάλλουν στη φθορά των υποδομών και του δημόσιου χώρου. Η έλλειψη προγραμματισμένης δράσης από την Τροχαία και τον Δήμο δημιουργεί μακροπρόθεσμες ζημιές στο αστικό ιστό της περιοχής.

Η αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης των απαιτεί την ύπαρξη συντονισμένων ενεργειών από την Τροχαία και τη Δημοτική Αρχή, με αυξημένη παρουσία και αστυνόμευση κατά τις ημέρες των αγώνων, καθώς και μέτρα που θα αποτρέψουν την αυθαίρετη χρήση δημόσιου χώρου. Όλα αυτά συνεχίζουν να συμβαίνουν παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της διοίκησης Τομπούλογλου ότι θα λύσει το πρόβλημα.