Δύσκολες καταστάσεις βιώνουν οι κάτοικοι πλησίον του γηπέδου της ΑΕΚ με την καθαριότητα δημόσιου χώρου μετά από κάθε αγώνα

37

Οι φωτογραφίες που μας έστειλε απαιτητικός δημότης περιγράφουν την άσχημη  κατάσταση  με τους δρόμους και τα παρτέρια γεμάτους σκουπίδια μετά από ποδοσφαιρικούς αγώνες. Η καθαριότητα δημόσιου χώρου είναι σοβαρό ζήτημα, το οποίο επηρεάζει την εικόνα και τη λειτουργία της πόλης. Η δημοτική αρχή θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για τον άμεσο καθαρισμό των δρόμων μετά από τέτοιες εκδηλώσεις, ώστε να διασφαλιστεί η καθαριότητα και η υγιεινή των δημόσιων χώρων.

Για την βελτίωση της κατάστασης απαιτείται οργάνωση συνεργείων καθαρισμού που θα αναλαμβάνουν το έργο της άμεσης απομάκρυνσης των σκουπιδιών αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε το πρωί οι δρόμοι και τα παρτέρια να είναι καθαροί. Εκ του αποτελέσματος οι προσπάθειες της διοίκησης Τομπούλογλου κρίνονται αναποτελεσματικές με τους κατοίκους της περιοχής να παραπονούνται συνεχώς

Ενδεικτικά μέτρα για την ελαχιστοποίηση του προβλήματος

  • Οι φίλαθλοι θα μπορούσαν να ενημερώνονται για την ανάγκη διατήρησης της καθαριότητας μέσω ανακοινώσεων εντός του γηπέδου, ενώ η δημοτική αρχή μπορεί να προχωρήσει σε ενημερωτικές καμπάνιες για τον σεβασμό των δημόσιων χώρων.

  • Αύξηση του αριθμού των κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης γύρω από το γήπεδο για τη διευκόλυνση των φιλάθλων αλλά και πολιτών να πετάξουν τα σκουπίδια τους.