Ερωτήσεις του Γιάννη Ζαχαριάδη για θέματα υποδομών των σχολείων και ασφάλειας των μαθητών

11

Σε συνέχεια της συζήτησης για τα σχολεία που προκάλεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στην πρόσφατη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γιάννης Ζαχαριάδης κατέθεσε ειδικότερα ερωτήματα στους αντιδημάρχους Παιδείας και Τεχνικών υπηρεσιών 

Σήμανση στην αρχή της Λαχανά…

Σε ό,τι αφορά στην  ασφαλή πρόσβαση των μαθητών μέσω της Λαχανά  έθεσε το εξής:

“Επανερχόμαστε σε ένα θέμα που έχουμε θέσει προφορικά στο δημοτικό συμβούλιο, ένα θέμα που αφορά τους μαθητές και τους γονείς τους. Πρόκειται για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητριών και μαθητών 4 σχολείων από και προς το σπίτι τους στην περιοχή Απομάχων, μέσω της οδού Λαχανά. 

Το δεξί πεζοδρόμιο της οδού Λαχανά δεν υπερβαίνει σε πλάτος τους ογδόντα πόντους και συχνά διακόπτεται από κολώνες ηλεκτροφωτισμού. 

Επίσης λίγο πριν τη συμβολή της με την οδό Πλαστήρα το πεζοδρόμιο έχει καταστραφεί από έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής , χωρίς να έχει αποκατασταθεί μέχρι τώρα. 

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο αριστερό πεζοδρόμιο, το οποίο διακόπτεται 4 φορές από τις εισόδους και εξόδους των πάρκινγκ του Σκλαβενίτη. 

 Επίσης, η σήμανση είναι ελλιπής ή καλύπτεται από κλαδιά δένδρων.

Παρακαλώ να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας καθώς και για το χρονοδιάγραμμα τους.”

Ζήτησε επίσης ενημέρωση για

  • Την αναλυτική κατάσταση των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία από 1/1/2024 μέχρι σήμερα.
  • Τις υποδομές σε διαδραστικούς και άλλους πίνακες και συγκεκριμένα πόσα σχολεία του Δήμου έχουν
    • Κατάλληλο ενσύρματο δίκτυο για τη λειτουργία των διαδραστικών πινάκων.  
    • Αναρτημένους πίνακες μαρκαδόρου
    • Πίνακες κιμωλίας

Επίσης, ρώτησε  για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την τοποθέτηση ενσύρματου δικτύου στα σχολεία που δεν έχουν, καθώς και την αντικατάσταση όσων πινάκων κιμωλίας υπάρχουν ακόμα.