Η “Γειτονιά της Κίρκης” ενημερώνει για την ανάγκη προστασίας του Κηφισού και την εκδίκαση των προσφυγών στο ΣτΕ

0
Αγαπητά μέλη, φίλοι, γείτονες, δημότες και ευαισθητοποιημένοι πολίτες,
 
Όλοι όσοι παρακολουθείτε τον αγώνα μας για τη διάσωση των τελευταίων οικοσυστημάτων μέσα στις πόλεις μας, και ειδικότερα του φυσικού Κηφισού που διασχίζει τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα, γνωρίζετε την κρίσιμη σημασία αυτού του οικοσυστήματος για τη ζωή μας. 
 
Με αυτό το μήνυμα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι κάτοικοι, ο Δήμος Ν.Φ.-Ν.Χ., καθώς και επιστημονικοί και συλλογικοί φορείς, έχουμε καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ακύρωση και αναστολή των αντιπλημμυρικών έργων διευθέτησης που απειλούν να καταστρέψουν το οικοσύστημα του ποταμού, χωρίς να έχει ληφθεί υπόψη η γνώμη των αρμόδιων πολιτών και των δημοτικών αρχών.
 
Θέλουμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο *EΥΧΑΡΙΣΤΩ* σε όλους εσάς, κοντινούς και μακρινούς από τον ποταμό, που από την πρώτη στιγμή συμπαραστέκεστε αδιάκοπα στον αγώνα μας. Με τη δική σας υποστήριξη και τον αγώνα σας, έχουμε καταφέρει να αναδείξουμε αυτό το σημαντικό ζήτημα και να κινητοποιήσουμε τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας.
 
Στις 25 Σεπτεμβρίου 2024, έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση των προσφυγών μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), τόσο από την πλευρά των κατοίκων όσο και από τον Δήμο Ν.Φ.-Ν.Χ. Οι δύο προσφυγές αφορούν τη διατήρηση και προστασία του ποταμού Κηφισού και της βιοποικιλότητάς του, και ελπίζουμε ότι η Δικαιοσύνη θα αναγνωρίσει την αξία του οικοσυστήματος, αποτρέποντας την καταστροφή του.
 
Αναμένουμε, διεκδικούμε, ελπίζουμε και θα νικήσουμε.
 
Σας ευχαριστούμε όλους για την αμέριστη υποστήριξή σας και την αποφασιστικότητα να διαφυλάξουμε το περιβάλλον μας ζωντανό.
 
Με εκτίμηση,
Οι κάτοικοι και υποστηρικτές του Κηφισού Ποταμού
 
Η γειτονιά της Κίρκης
 
 
Την επιστολή λάβαμε από την συμπολίτισσα μας Χρυσάνθη Γεωργίου