Εργαστήρι Αναλογικής Φωτογραφίας 40 χρόνια δράση – Έναρξη μαθημάτων

Το φωτογραφικό τμήμα του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας ιδρύθηκε το 1983 με πρωτοβουλία του αείμνηστου Δημάρχου Σάββα Σταματιάδη και με δασκάλους τον αείμνηστο Γρηγόρη Τζαβελόπουλο και τον σημερινό δάσκαλο Δημήτρη Μιμίδη. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και πλαισιώνεται από εκλεκτούς και πρωτοπόρους φίλους της δημιουργικής αναλογικής φωτογραφίας και όχι μόνο

5

Στο Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, εδώ και σαράντα χρόνια, λειτουργεί Εργαστήρι Αναλογικής Φωτογραφίας, το οποίο συνεχίζει τη δημιουργική πορεία του προσφέροντας ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα αναλογικής& ψηφιακής φωτογραφίας για αρχάριους και προχωρημένους.

Οι μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους μυούνται στην τέχνη της φωτογραφίας, μέσω θεωρητικών αρχικά μαθημάτων για την εκμάθηση των βασικών τεχνικών της φωτογραφίας. Στη συνέχεια πραγματοποιείται πρακτική άσκηση μέσα από τις πολύ όμορφες φωτογραφικές εξορμήσεις – εκδρομές, με σκοπό την περαιτέρω κατανόηση της βασικής τεχνικής, τη βαθύτερη εξοικείωση με τη φωτογραφική μηχανή, καθώς και την απόκτηση εμπειριών. Επίσης, με τη καθοδήγηση του δασκάλου, οι μαθητές επεξεργάζονται και τυπώνουν τις φωτογραφίες τους στον σκοτεινό θάλαμο του εργαστηρίου.

Στο τέλος του έτους εκθέτουν τα έργα που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Πληροφορίες – εγγραφές:

Ραιδεστού 21, Ν. Χαλκηδόνα

Τηλέφωνα: 2132026310 – 313 – 33

 

Λίγα λόγια για το Εργαστήρι:

Το φωτογραφικό τμήμα του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας ιδρύθηκε το 1983 με πρωτοβουλία του αείμνηστου Δημάρχου Σάββα Σταματιάδη και με δασκάλους τον αείμνηστο Γρηγόρη Τζαβελόπουλο και τον σημερινό δάσκαλο Δημήτρη Μιμίδη.

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και πλαισιώνεται από εκλεκτούς και πρωτοπόρους φίλους της δημιουργικής αναλογικής φωτογραφίας και όχι μόνο