Ανύπαρκτα τα πεζοδρόμια στο 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Ν. Φιλαδέλφειας – Κίνδυνοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

12

Μπορεί το 3ο Λύκειο και το 3ο Γυμνάσιο Ν. Φιλαδέλφειας να είναι τα νεότερα σχολικά κτίρια της πόλης με λειτουργία μόλις από την προηγούμενη σχολική περίοδο, ωστόσο τα πεζοδρόμια των οδών που περιβάλουν το σχολικό συγκρότημα παρουσιάζουν εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου. Από τα πεζοδρόμια αυτά διέρχονται μαθητές και γονείς του παραπλήσιου 4ου Δημοτικού Σχολείου μεγεθύνοντας το πρόβλημα και αυξάνοντας τους κινδύνους.

Προφανώς τα πεζοδρόμια δεν αποκαταστάθηκαν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανέγερσης των σχολικών μονάδων και ο δήμαρχος Γ. Τομπούλογλου δήλωσε άγνοια, σε ερώτηση που κατέθεσε πριν δύο μήνες ο δημοτικός σύμβουλός Γιάννης Τζέλης, αν αποτελεί συμβατική υποχρέωση του εργολάβου ή υποχρέωση του δήμου.

Αποτελεί παραδοξότητα ότι το πεζοδρόμιο και συνολικά η πρόσβαση από την οδό Ν. Πλαστήρα έχουν κατασκευαστεί (προφανώς για τις ανάγκες των εγκαινίων) ενώ τα αντίστοιχα των οδών Δεκελείας, Κιλκίς και Μωραϊτίνη δεν έχουν κατασκευαστεί καθόλου!!! Η ουσία είναι ότι τίθεται καθημερινά σε κίνδυνο η ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων και είναι άγνωστο μέχρι στιγμής ποιος είναι αρμόδιος να λύσει το πρόβλημα.