Ποδονίφτης: Νέα υποχώρηση στα πρανή – Επικίνδυνη η γέφυρα της οδού Ξάνθου

70

Η νέα υποχώρηση πρανών στο ρέμα του Ποδονίφτη μετά τις τελευταίες βροχές αποτελεί σοβαρό ζήτημα, που επηρεάζει τόσο την ασφάλεια των πολιτών όσο και την προστασία του περιβάλλοντος. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως οι βροχοπτώσεις, συχνά προκαλούν διάβρωση των πρανών σε ρέματα, αυξάνοντας τον κίνδυνο πλημμυρών και κατολισθήσεων σε γειτονικές περιοχές του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας και του Δήμου Αθηναίων.

Το πρόβλημα είχαμε δημοσιοποιήσει σε άρθρο μας την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά οι πρόσφατες βροχές χειροτέρεψαν την κατάσταση όπως προκύπτει από την σύγκριση των φωτογραφιών 1ης και 12ης Σεπτεμβρίου, που μας έστειλαν κάτοικοι της περιοχής που ανησυχούν και απαιτούν από τους αρμοδίους τη λήψη μέτρων και όχι νέες εξαγγελίες με τις οποίες έχουν χορτάσει τα τελευταία χρόνια.

Προβλήματα παρουσιάζει η ήδη κριθείσα ως επικίνδυνη γέφυρα της οδού Ξάνθου και σύμφωνα με αναφορά του Δημάρχου Γ. Τομπούλογλου στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο έχει ενημερώσει για την κατάστασή της τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Ποδονίφτης: Υποχώρησε τμήμα από τα πρανή – Μαύρα τα νερά από τα καμένα της Πεντέλης – Απαιτείται άμεσα καθαρισμός της κοίτης

Ποδονίφτης: Αντιπλημμυρικά έργα και ανάπλαση έταζαν Βούρος Πατούλης πριν 15 μήνες – Στηθαίο κατασκευάζει ο Δήμος