ΜΗΝΥΜΑ Δημοτικού συμβούλου Γιάννη Τζέλη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

14

ΜΗΝΥΜΑ

Δημοτικού συμβούλου Γιάννη Τζέλη

για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 

Στη νέα σχολική χρονιά, εύχομαι στα παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους τους μια χαρούμενη και δημιουργική περίοδο γεμάτη γνώση και παιχνίδι. Εύχομαι ομοίως, μια αποδοτική και διαρκή συνεργασία μεταξύ δασκάλων και γονέων με στόχο την ανάπτυξη των ιδιαίτερων δεξιοτήτων κάθε παιδιού.

Μέριμνα για μας είναι να εξασφαλίζεται ένα ευχάριστο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον μαζί με τα απαραίτητα εφόδια που θα ενισχύσουν ισότιμα κάθε κίνητρο για μαθησιακή διεργασία, δημιουργικότητα και κοινωνικοποίηση. Το δημόσιο σχολείο και η παροχή ποιοτικής δωρεάν παιδείας αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, της ενδυνάμωσης του χαρακτήρα και ένα τέλει της ολοκλήρωσης ενός παιδιού με πυξίδα τις ανθρωπιστικές αξίες και αρχές.

Ωστόσο σήμερα, κάτω από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες των οικογενειών, με την έλλειψη σημαντικών κονδυλίων για την παιδεία, την μη πρόσληψη επαρκούς διδακτικού προσωπικού και την επιχειρούμενη συνένωση σχολικών τμημάτων, το επίπεδο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, διαρκώς συρρικνώνεται και βαίνει όλο και κατώτερο.

Στις φιλότιμες προσπάθειες του διδακτικού προσωπικού, των συλλόγων γονέων και των μαθητών που βρίσκονται στο επίκεντρο, εμείς θα είμαστε δίπλα, αρωγοί σε κάθε διεκδίκηση για ποιοτική εκπαιδευτική διαδικασία.

Καλή Σχολική Χρονιά με υγεία και χαρούμενες σχολικές ώρες!

Νέα Φιλαδέλφεια 11 Σεπτεμβρίου 2024

Γιάννης Τζέλης

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής ”Κοινωνίας Βήμα”