Σφαλιάρα στον Μάκη Βορίδη η απόφαση απαλλαγής του Γιάννη Βούρου από την Αποκεντρωμένη για την μη παραχώρηση της πλατείας “Γ. Γεννηματάς” σε ιδιώτη.

14

Κόλαφος η Ομόφωνη Εισήγηση του πειθαρχικού Συμβουλίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και η σχετική απόφαση του Γ. Γραμματέα αυτής, που ακολούθησε, για την πρόθεση του τότε Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βοριδή που ζητούσε με το έγγραφο του 3175/22.9.2022 την πειθαρχική και ποινική δίωξη του Γιάννη Βούρου και του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας για την υπόθεση της μη παραχώρησης του κοινόχρηστου χώρου πρασίνου της πλατείας “Γ.Γεννηματάς” στην συνοικία Ειρήνη της Ν. Φιλαδέλφειας σε ιδιώτη.

 

Η απόφαση της μη επιβολής πειθαρχικής ποινής της Αποκεντρωμένης 269/2.9.2024 αναφέρει ότι “οι αναλυτικά περιγραφόμενες παραλήψεις του εγκαλούμενου, όπως αναφέρονται στα στοιχεία του εν λόγω πειθαρχικού  φακέλου, δεν στοιχειοθετούν το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος από βαριά αμέλεια ή δόλο”

 

Σημειώνεται ότι Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, στην συνεδρίαση της 28/11/2022, είχε εκφράση την βούλησή του  να προασπίσει τον κοινόχρηστο χώρο της Πλατείας Γ. Γεννηματά μετά το έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών Μ. Βορίδη με το οποίο ο π.  Υπουργός Εσωτερικών απειλούσε με ποινικές διώξεις πρώην δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, χαρακτηρίζοντάς το ως απαράδεκτο.

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ