Εσωτερικό έγγραφο της ΟΣΥ ΑΕ επιβεβαιώνει τις ανησυχίες του dekeleias.gr, για την ασφάλεια πολιτών και οχημάτων, από την άσχημη κατάσταση των στύλων του δικτύου των τρόλεϊ

Η «Εφ.Συν.» απολακυψε σήμερα ένα υπηρεσιακό έγγραφο της ΟΣΥ που εδώ και μία δεκαετία (!) επισημαίνει τον κίνδυνο καθώς αναφέρει ότι οι στύλοι καλωδίων, ειδικά στην περιοχή Φιλαδέλφειας -Χαλκηδόνας (όπου συνέβη το χθεσινό ατύχημα), «χρήζουν άμεσης αντικατάστασης», ενώ κάποιοι «έχουν λάβει επικίνδυνη κλίση» γεγονός που επιβεβαιώνει πλήρως τις ανησυχίες για την ασφάλεια πολιτών και οχημάτων στους δρόμους της πόλης.

20

Αποκαλυπτικό των προβλημάτων που υπάρχουν στην συντήρηση του δικτύου ηλεκτροδότησης των τρόλεϊ το σημερινό δημοσίευμα της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ με το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα εσωτερικό έγγραφο της ΟΣΥ (θυγατρικής του ΟΑΣΑ) στο οποίο αποτυπώνονται προβλήματα δικτύου στην περιοχή Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας αλλά και αλλού.

Το έγγραφο που έχει τίτλο «Επίσπευση έναρξης εργασιών έργου αντικατάστασης παλαιών στύλων», απευθύνεται στη Διεύθυνση Εργων της ΟΣΥ και το υπογράφουν δύο υπηρεσιακά στελέχη, ο προϊστάμενος Προγραμματισμού Συντήρησης και ο διευθυντής Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων, αναφέροντας: «Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας ώστε να επισπευστεί η έναρξη εργασιών του έργου αντικατάστασης παλαιών στύλων, τουλάχιστον στην περιοχή του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, που δεν παρουσιάζει μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Οι στύλοι της περιοχής αυτής, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο έργο, χρήζουν άμεσης αντικατάστασης λόγω παλαιότητας και φθοράς, πολλοί δε από αυτούς (όπως π.χ. στην οδό Σοφούλη αρ. 50) έχουν λάβει επικίνδυνη κλίση».

Νέα Φιλαδέλφεια: Έπεσε Κολώνα Ηλεκτροδότησης τρόλεϊ – 14χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο – Στην επιφάνεια το θέμα ασφάλειας πολιτών και οχημάτων

Το έγγραφο αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν στο dekeleias.gr σε χθεσινό άρθρο για την ασφάλεια του δικτύου αλλά και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση και να καταδείξει τις κυβερνητικές ευθύνες για τα προβλήματα του δικτύου ηλεκτροδότησης των τρόλεϊ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του δημοσιεύματος της ΕΦΣΥΝ, το έργο της αντικατάστασης των εκατοντάδων παλαιών στύλων σε όλο αυτό το διάστημα των τελευταίων ετών προχωρούσε με ρυθμούς χελώνας. Ουσιαστικά, αντικαταστάσεις γίνονταν μόνον όταν κάποια κολόνα έπαιρνε πολύ επικίνδυνη κλίση ή κατέρρεε. Εργαζόμενοι ανέφεραν ότι “στύλοι έχουν πέσει τους τελευταίους μήνες σε διάφορα σημεία του δικτύου, στο Παγκράτι, στο Πολύγωνο, στον Πειραιά και στην περιοχή της Αχαρνών. Ευτυχώς, όμως, χωρίς να βρουν κάποιον άτυχο διαβάτη στην πορεία τους. Χθες, η εξέλιξη παραλίγο να ήταν δραματική”.

Μετά το συμβάν της πτώσης της κολώνας κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν την ύπαρξη και άλλων προβληματικών και φθαρμένων στύλων όχι μόνο της ΟΣΥ αλλά και του ΔΕΔΔΗΕ.