Νέα Φιλαδέλφεια: Έπεσε Κολώνα Ηλεκτροδότησης τρόλεϊ – 14χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο – Στην επιφάνεια το θέμα ασφάλειας πολιτών και οχημάτων

116

Την μεταφορά σε νοσοκομείο 14χρονης είχε ως αποτέλεσμα η πτώση κολώνας ηλεκτροδότησης τρόλεϊ στη συμβολή των οδών Φωκών και Σμύρνης στη Νέα  Φιλαδέλφεια, η οποία ήταν τοποθετημένη στο πεζοδρόμιο μεταξύ των οδών Δεκελείας και Καλλιπόλεως. 

Οι κεραίες ενός διερχόμενου τρόλεϊ ήταν αυτές που μπλέχτηκαν με τις εναέριες παροχές ηλεκτροδότησης της κίνησης των τρόλεϊ  με συνέπεια να ασκηθούν πιέσεις στην κολώνα, η οποία κατέπεσε στο οδόστρωμα. Ένα αρκετά σύνηθες λοιπόν φαινόμενο, αυτό το να βγαίνουν οι κεραίες των τρόλεϊ από τη θέση τους, είχε ως συνέπεια το σπάνιο γεγονός της πτώσης της κολώνας και αυτό διότι ήταν όπως αποδείχθηκε σάπια. Το πεζοδρόμιο είχε ανασκευαστεί πριν 2 χρόνια με την κατασκευή της υπογειοποίησης του γηπέδου της ΑΕΚ.

Από την πτώση της κολώνας, που έγινε περίπου στις 11.30 π.μ. σήμερα Τετάρτη 4/9/24, τραυματίστηκε μία 14χρονη η οποία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» έχοντας τις αισθήσεις της. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιος άλλος τραυματισμός ενώ δεν υπήρξε κάποια επαφή της κολώνας με το τρόλεϊ.

Το γεγονός βάζει επί τάπητος το ζήτημα ασφάλειας των πολιτών και των διερχομένων οχημάτων στις οδούς Δεκελείας, Αγ. Τριάδος, Πίνδου και Σοφούλη μέχρι το αμαξοστάσιο όπου υπάρχουν εκατοντάδες κολώνες ηλεκτροδότησης των τρόλεϊ. 

Απαιτούνται:

  • Έκθεση αρμοδίων πραγματογνωμόνων για τα αίτια
  • Έλεγχος καταλληλότητας από τις υπηρεσίες της ΟΣΥ σε όλες τις κολώνες
  • Συντήρηση και αντικατάσταση, όπου απαιτείται
  • Βάψιμο σε όλες τις κολώνες για την αισθητική αναβάθμιση της πόλης μας

Συνεργεία της ΟΣΥ ΑΕ (θυγατρικής του ΟΑΣΑ για τις οδικές συγκοινωνίες) απομάκρυναν την κολώνα και αποκατέστησαν την βλάβη στο εναέριο δίκτυο ηλεκτροδότησης στο σημείο αυτό και αποκαταστάθηκε η συγκοινωνία.