Ο Νίκος Τσορβάς σχολιάζει την ανακοίνωση του Δήμου για την πλημμυρισμένη αυλή του 2ου Δημοτικού Νέας Φιλαδέλφειας

80

Οι αστείες αιτιάσεις της διοίκησης στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο για το πλημμυρισμένο προαύλιο του 2ου Δημοτικού, καταδεικνύουν τις ευθύνες της. Κάνουν λόγο για μεγάλο όγκο νερού σε λίγα λεπτά ( διαχρονικά όλοι οι “υπεύθυνοι” αυτό επικαλούνται), ενώ αναφέρουν ότι “τα φρεάτια είχαν καθαριστεί πρόσφατα.” Πόσο πρόσφατα δηλαδή; Χτες ;προχτές; πριν μια εβδομάδα; πριν ένα, δύο, πέντε μήνες; Ας γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένοι. Με στοιχεία.

Η κακοκαιρία ήταν αναμενόμενη, είχαν εκδοθεί δελτία επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και υποτίθεται θα έπρεπε να έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην πλημμυρίσει το προαύλιο. Αναφέρουν μάλιστα ( η σοβαρότητα στο σημείο αυτό αυτοκτόνησε), πως στο εσωτερικό του σχολείου δεν εισέρευσαν νερά!!! Μπράβο, βρε! Εννοείται από τύχη, όχι από μέριμνα!

Οι εικόνες των συνεργείων να καθαρίζουν το χώρο μετά τη νεροποντή, κατόπιν εορτής δηλαδή, δεν ξεπλένουν τις ευθύνες τους. Το ίδιο θα έκανε ο καθένας μας που θα συνέβαινε αυτό στο σπίτι του.

Θα καθάριζε.

Το θέμα είναι τι ενέργειες έκανε ο Δήμος πριν.

Αν έκανε.

Τα σχολεία μας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τα χειρίζονται άνθρωποι πρόθυμοι να τα μετατρέπουν σε πάρκινγκ, αλλά εκ του αποτελέσματος ανίκανοι να προστατεύσουν τη δημόσια περιουσία. Δεν ξεχνάμε τις σκηνές με τα θρανία προ λίγων ετών στο πλημμυρισμένο 1ο ΓΕΛ, που από ότι φαίνεται δεν έγιναν μάθημα και ενδέχεται να τις ξαναζήσουμε και με δαύτους…

ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΡΒΑΣ

(από ανάρτηση στο F/B)

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ