Για δεύτερη φορά πλημμύρισε το 2ο Δημοτικό σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας – Τα νερά υποχώρησαν, το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται.

5

Η αναμενόμενη σήμερα βροχόπτωση στην Αττική έφερε στην επιφάνεια το πρόβλημα απορροής όμβριων υδάτων στην περιοχή πέριξ του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Φιλαδέλφειας. 

Τον γύρω του διαδικτύου έκανε το βίντεο το οποίο ανάρτησε συμπολίτισσά μας στο οποίο αποτυπώνεται η κατάσταση τόσο στην οδό Εφέσου όσο και στην αυλή του σχολείου, η οποία για δεύτερη φορά μετατράπηκε σε λίμνη, η πρώτη τον Οκτώβριο του 2021.  

Δείτε το βίντεο

 

 

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς ήρθαν στην επιφάνεια τα χρόνια προβλήματα αλλά και η αναποτελεσματικότητα αντιμετώπισής των καθιστώντας πλέον βέβαιο το γεγονός ότι σε κάθε νεροποντή θα έχουμε τις ίδιες επιπτώσεις.

Αργότερα τα νερά υποχώρησαν και συνεργεία του Δήμου καθάρισαν την αυλή του σχολείου από φερτά υλικά και λάσπες, ωστόσο το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας και η ασφάλεια  μαθητών και των εκπαιδευτικών παραμένουν άλυτα και προβληματίζουν τον σύλλογο γονέων.  

Φωτογραφίες από τον Οκτώβριο του 2021στο γειτονικό 1ο Λύκειο ΝΦ

Τον Οκτώβριο του 2021, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μπάλλος», τα νερά πλημμύρισαν τις τάξεις και τα παιδιά μεγαλύτερων τάξεων στο γειτονικό 1ο Λύκειο, έφτιαξαν αυτοσχέδια γέφυρα με θρανία και καρέκλες για να βγουν από το σχολείο.