Μάχη όλο το βράδυ με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Αναζωπύρωση στη Νέα Μάκρη και εκκένωση του οικισμού Ερυθρός. Νεκρή γυναίκα στο Χαλάνδρι.

Όταν βρισκόμαστε στη μέση μιας κρίσης, όπως μια φωτιά ή άλλη φυσική καταστροφή, η κύρια προτεραιότητα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της κατάστασης και η προστασία της ζωής και της περιουσίας. Η κατανομή ευθυνών τη στιγμή αυτή μπορεί να αποπροσανατολίσει τους πόρους και την ενέργεια που χρειάζονται για την άμεση διαχείριση της κρίσης. Θα έρθει δυστυχώς η ώρα να μιλήσουμε γι αυτές αλλά και για κάθε άλλη ενέργεια που προσβάλει την κοινή νοημοσύνη.

5
AP Photo/Aggelos Barai

Για ακόμη ένα βράδυ, πυροσβέστες μαζί με εθελοντές συνέχισαν να παλεύουν με τις φλόγες στην βορειοανατολική Αττική.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μετά τις 12 τα ξημερώματα η εικόνα ήταν καλύτερη, δεν υπήρχε πλέον ενιαίο μέτωπο και οι άνεμοι είναι πιο αδύναμοι σε σχέση με χθες, όμως οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι αντιμέτωπες με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες: στον Βαρνάβα, στον Μαραθώνα, στη Νέα Μάκρη, στο Άνω Σούλι και στη Πεντέλη, ενώ συνεχώς σημειώνονται αναζωπυρώσεις.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 5π.μ. σημειώθηκε νέα μεγάλη αναζωπύρωση στον Ερυθρό Νέας Μάκρης, όπου και εστάλη μήνυμα για εκκένωση προς Ραφήνα.

Έκαψε 100.000 στρέμματα, ζώα, καλλιέργειες, σπίτια, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα ● Χωρίς ενιαίο μέτωπο, αλλά με πολλές ενεργές εστίες η τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική ● Στο βουνό της Πεντέλης και στον Μαραθώνα τα σοβαρότερα προβλήματα ● Πέντε πυροσβέστες τραυματίες

Μία γυναίκα νεκρή στο Πάτημα Χαλανδρίου

Στο μεταξύ, χθες βράδυ πυροσβέστες εντόπισαν εντός κτίσματος επαγγελματικής χρήσης που κάηκε, στο Πάτημα Χαλανδρίου, πιο συγκεκριμένα στην οδό Στρατονίκης, απανθρακωμένο πτώμα, που πιθανότητα ανήκει σε γυναίκα περίπου 60 ετών.