Πένθος στην Αυτοδιοίκηση – Πέθανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Μιχάλης Χρηστάκης

13

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και γενικός γραμματέας του Δήμου Ψυχικού, Μιχάλης Χρηστάκης, μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Ο Μιχάλης Χρηστάκης άφησε πίσω του ένα σημαντικό έργο. Ήταν ο ιδρυτής και η ψυχή της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης” και απολάμβανε του σεβασμού και της αποδοχής, έχοντας καταγράψει μια πλούσια πορεία με κεντρικό πεδίο τη θέση του Γενικού Γραμματέα, αλλά και με σημαντική ακαδημαϊκή παρουσία.

Πολιτικός Επιστήμων – Διεθνολόγος, αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημοσίας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο (Master’s Degree) με εξειδίκευση στα Ευρωπαϊκά Θέματα και τις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία, ενώ αναγορεύτηκε σε Διδάκτορα Διεθνών Σχέσεων από το Πανεπιστήμιο του Kent στην Αγγλία.

Διατέλεσε Ειδικός Επιστήμονας του Υπουργείου Εσωτερικών, στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α), με πολυετή εμπειρία στην διαχείριση και αξιοποίηση επιχειρησιακών προγραμμάτων και των τομεακών Κοινοτικών και Εθνικών Χρηματοδοτήσεων.

Διατέλεσε επί σειρά ετών Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Αμαρουσίου, στο δήμο Διονύσου και στον Δήμο Νέας Σμύρνης. Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», της οποίας είναι και ιδρυτικό στέλεχος από το 2011.

Το 2013 – 2014 διετέλεσε Πρόεδρος της Ομάδας Αυτεπιστασίας για τον Τομέα Αλιείας του ΟΟΣΑ. Με εκπαιδευτικό – συγγραφικό έργο και αρθρογραφία σε θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Χρηματοδοτήσεων και Δημοσίου Μάνατζμεντ.