Υποκλοπές: Κοινό μέτωπο της αντιπολίτευσης με αίτημα την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών

Μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Πλεύσης Ελευθερίας, Νέας Αριστεράς και ΚΚΕ για διαβίβαση του πορίσματος του Αρείου Πάγου και όλης της δικογραφίας, όπως επίσης για την κλήση της εισαγγελέως Γ. Αδειλίνη.

5

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε – με δηλώσεις της στο περιστύλιο της Βουλής- πως θα κατατεθούν πέντε αιτήματα (όσα και τα κόμματα) για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας γνωστοποίησε πως επικοινώνησε με τους Νίκο Ανδρουλάκη, Αλέξη Χαρίτση, Στέφανο Κασσελάκη και Δημήτρη Κουτσούμπα και «όλοι συμφώνησαν πως είναι κορυφαίας σημασίας η εξέταση του σκανδάλου».

Πρόσθεσε πως η σύγκληση της Επιτροπής μπορεί να γίνει άμεσα, αφού, όπως ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Τασούλας, η Βουλή θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Παρασκευή. Η κυρία Κωνσταντοπούλου κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην επιχειρήσει «να παίξει καθυστερήσεις».

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να αθωώσει όλες τις κρατικές υπηρεσίες και ειδικά την ΕΥΠ και να θεωρήσει ως μόνους υπόλογους τέσσερις ιδιώτες, εκπροσώπους των εμπλεκομένων εταιρειών, κίνηση που η αντιπολίτευση χαρακτήρισε ως «συγκάλυψη» του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολίτευσης.

Είναι χαρακτηριστικό πως η έρευνα της εισαγγελίας βρίθει εσκεμμένων παραλείψεων, αβελτηριών και κενών, τις οποίες κατέγραψε σε ρεπορτάζ του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Κώστας Ζαφειρόπουλος.

Ήδη από χθες στη βουλή υπήρξε έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την Γεωργία Αδειλίνη, η οποία αρχειοθέτησε την υπόθεση των υποκλοπών, υπάρχει σχέδιο να την καλέσουν να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και να της ζητηθούν εξηγήσεις. 

Ήδη έχουν κατατεθεί προτάσεις στο προεδρείο της Βουλής από κόμματα της αντιπολίτευσης. Πηγή documentonews.gr

 

ΠΗΓΗΕΦΣΥΝ