Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας για το νομοσχέδιο της Ψυχικής Υγείας

7
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
 
Με επιστημονική γνώση και τεκμηριωμένη γνώμη, οι εργαζόμενοι στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, αντιτίθενται και αγωνίζονται για την αποτροπή του υπό ψήφιση νομοσχεδίου της Νέας Δημοκρατίας, που καταργεί την αυτονομία των θεραπευτικών κοινοτήτων 18ΑΝΩ και ΚΕΘΕΑ και τις ενσωματώνει σε έναν ενιαίο οργανισμό Ιδιωτικού Δικαίου.
Το νομοσχέδιο καταργεί την αυτονομία των θεραπευτικών προγραμμάτων και οδηγεί στη διάλυση του θεραπευτικού συνεχούς που αποτελεί τη βασική συνθήκη ίασης για τα εξαρτημένα άτομα.
Επίσης, εντάσσει τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης στις Υ.Π.Ε και ανοίγει τις πόρτες στις Μ.Κ.Ο. και τις ΑΜΚΕ με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και την επιδείνωση για τις ευάλωτες αυτές ομάδων των συνανθρώπων μας.
Στηρίζουμε την προσπάθεια των επιστημόνων που αγωνίζονται για τους λήπτες των υπηρεσιών αυτών, των χρηστών ουσιών και αλκοόλ και ενώνουμε δυνάμεις και φωνή για την αυτοτέλεια των θεραπευτικών κοινοτήτων με ποιοτική και ανεξάρτητη φροντίδα.
 
Νέα Φιλαδέλφεια 25/7/2024
ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΤΗΣ ΟΜ
Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ