Σε κακή κατάσταση οι πεζόδρομοι πλησίον του γηπέδου της ΑΕΚ

24

Οι πεζόδρομοι στις οδούς Κιλικίας, Αδάνων, Μερσίνης και τμήματος της Δεκελείας (μεταξύ Φωκών και Αττάλειας) κατασκευάσθηκαν την περίοδο 2005-2008 με σχεδόν μηδενική συντήρηση με συνέπεια σήμερα να παρουσιάζουν σοβαρές φθορές βάζοντας σε κίνδυνο τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Στην οδό Καππαδοκίας ανασκευάστηκαν πρόσφατα με αφορμή το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Η κατάσταση των πεζόδρομων γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. Η συντήρηση και η βελτίωση των πεζόδρομων είναι κρίσιμη για την ασφάλεια και την άνεση των πεζών, καθώς και για την αισθητική της περιοχής.

Η διασφάλιση καλής κατάστασης των πεζόδρομων όχι μόνο βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά ενισχύει και την εικόνα της περιοχής, κάνοντάς την πιο ελκυστική για επισκέπτες.

Η συχνή χρήση, από πεζούς αλλά κυρίως από αυτοκίνητα και η έκθεση σε καιρικές συνθήκες οδηγούν σε φθορές και ζημιές στους πεζόδρομους. Η μετατροπή των πεζοδρόμων σε πάρκινγκ και η ελεύθερη διέλευση οχημάτων είναι  παράγοντες που ακυρώνουν την φιλοσοφία και τους λόγους κατασκευής των. Η απουσία από το Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας τακτικής συντήρησης και επισκευών επιδεινώνει τα προβλήματα με τις διαμαρτυρίες των περιοίκων να πληθαίνουν καθημερινά.