Βαγγέλης Πουλής: Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με αδιαφορία και αδράνεια, όμως η δύναμη της θέλησης και η συνεργασία μπορούν να υπερνικήσουν οποιοδήποτε εμπόδιο.

16

 

του Βαγγέλη Πουλή*

Η απογοήτευση μου είναι βαθιά και έντονη. Ως ερασιτεχνική ομάδα θεάτρου, αφιερώσαμε αμέτρητες ώρες προετοιμασίας, ενέργειας και πάθους για να ανεβάσουμε την παράσταση μας. Είχαμε τις καλύτερες προθέσεις και ένα όνειρο που θέλαμε να μοιραστούμε με την κοινότητα. Δυστυχώς, όμως, η έλλειψη υποστήριξης από τον δήμο μάς άφησε αβοήθητους και απογοητευμένους.

Η αναμονή για μια απάντηση που δεν ερχόταν ποτέ, οι συνεχείς υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, και η αδιαφορία που αντιμετωπίσαμε από τις αρχές, μας γέμισαν με πικρία και θυμό. Περιμέναμε την υποστήριξη από έναν δήμο που υποτίθεται ότι προωθεί τον πολιτισμό και τις καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες.

Ωστόσο, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με αδιαφορία και αδράνεια. Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που μας έθεσε η έλλειψη στήριξης, αποφασίσαμε να μην τα παρατήσουμε. Με τη βοήθεια φίλων, τη δική μας προσπάθεια και την άκαμπτη πίστη στο έργο μας, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες. Οργανώσαμε μόνοι μας τα πάντα, από το χώρο μέχρι την προώθηση της παράστασης, και δουλέψαμε με αυταπάρνηση για να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας.

Η παράστασή μας ανέβηκε τελικά, όχι χάρη στον δήμο, αλλά χάρη στην αφοσίωση και την αποφασιστικότητά μας. Κάθε χειροκρότημα από το κοινό ήταν για εμάς μια μικρή νίκη, μια απόδειξη ότι οι προσπάθειές μας δεν ήταν μάταιες. Η επιτυχία μας ήταν γλυκιά, αλλά συνοδεύτηκε από την πικρή γεύση της απογοήτευσης για την απουσία της αναμενόμενης στήριξης.

Αυτό το ταξίδι μας έδειξε ότι, αν και η απογοήτευση μπορεί να είναι έντονη, η δύναμη της θέλησης και η συνεργασία μπορούν να υπερνικήσουν οποιοδήποτε εμπόδιο. Η απογοήτευση μας έγινε το καύσιμο που μας ώθησε να πετύχουμε, παρά τις αντιξοότητες. Κι αυτό, είναι κάτι που θα μας συνοδεύει για πάντα.

Υγ1. Το θέατρο του ΠΠΙΕΔ στο οποίο ανέβηκε η παράσταση μας ήταν κατάμεστο.

Υγ.2 Ελπίζω να επιστρέψει το πολιτιστικό καλοκαίρι και ο πολιτιστικός Σεπτέμβρης που δεν ξέραμε κάθε μέρα τι να διαλέξουμε να παρακολουθήσουμε στο ΠΠΙΕΔ, στο Δροσίνη και στο Άλσος. Προς το παρόν Καραγκιοζης

Βαγγέλης Πουλής

Μέλος της ερασιτεχνικής ομάδας ΔΡΩΜΕΝΟ