Συνωστισμός “αρχόντων” το πρωί στο αντιπλημμυρικό έργο του συλλεκτήρα Σ7 – Απόντες όμως από τα προβλήματα των οδών Πίνδου και Σοφούλη

98

 

Κινητικότητα το πρωί στο αντιπλημμυρικό έργο της οδού Σκρά στο σημείο της γέφυρας μεταξύ οδού Πίνδου και Εθνικής Οδού. Νομάρχης και Δήμαρχος παρόντες μαζί με άλλους παράγοντες αλλά και εργαζόμενους της εργολήπτριας εταιρείας είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο όπου αναμένετο να εξέλθει ο “μετροπόντικας”, ο οποίος εργαζόταν όλο αυτό το διάστημα κάτω από το οδόστρωμα της Εθνικής Οδού.

Είναι γνωστά τα παράπονα των κατοίκων της συνοικίας Απομάχων για τον αποκλεισμό στην ουσία της περιοχής, ως συνέπειας των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και της ελλιπούς σήμανσης πληροφόρησης προς τους οδηγούς, καθώς και των επαγγελματιών της οδού Πίνδου για την εσφαλμένη πληροφόρηση ότι η οδός Πίνδου είναι κλειστή στο σύνολό της. Σε αυτά τα παράπονα μια βδομάδα τώρα η διοίκηση Τομπούλογλου δεν βγήκε να πει κουβέντα.

Παρόντες δημοσιογράφοι αλλά και τηλεοπτικές κάμερες για να αποθανατίσουν το γεγονός.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η κατασκευή νέου συλλεκτήριου αγωγού ομβρίων Σ7Ν, ο οποίος θα δρά ανακουφιστικά στον υφιστάμενο συλλεκτήρα Σ7 του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας και θα ενισχύει την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.


Ο Νέος συλλεκτήρας συνολικού μήκους 1.213 μ. περίπου έχει μεταβαλλόμενη διατομή. Ο Σ7Ν εκκινεί περί τη διασταύρωση Σκρά και Σερρών, κινείται επί της Σκρά, Πλαστήρα, Τρωάδος, Θεσσαλονίκης (παρ. Ε.Ο.).  Στο  τελικό του τμήμα πριν την εκβολή διασχίζει εγκάρσια την Εθνική οδό με μικροσήραγγα, περνά κάτω από την οδό Πίνδου και με ανοιχτή εκσκαφή  καταλήγει στον Κηφισό ποταμό  που είναι ο τελικός αποδέκτης