Φιλοσοφήστε τα χρέη σας, αυτό μας προτρέπει ο Αριστοφάνης με τις Νεφέλες – Πέμπτη και Παρασκευή στο ΠΠΙΕΔ ,21:00 από την Θεατρική Ομάδα ΔΡΩΜΕΝΟ

8
ΝΕΦΕΛΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 21.00 ΣΤΟ ΠΠΙΕΔ – Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού “Φιλιώ Χαϊδεμένου”
 
Η Θεατρική Ομάδα ΔΡΩΜΕΝΟ (Ομάδα Τρίτης) της Όασης – Δρώμενο ΠΟ.Φ.Ε.Σ υπό την αιγίδα του ΠΠΙΕΔ, σας προσκαλεί στην Θεατρική της Παράσταση: Νεφέλες του Αριστοφάνη Πέμπτη 11 Ιουλίου & Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 21:00 στο ΠΠΙΕΔ, Λ.Δεκελείας 152 & Ατταλείας, Ν. Φιλαδέλφεια. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Λίγα λόγια για το έργο:
 
Ο Στρεψιάδης, ένας ταλαιπωρημένος αγρότης, πνίγεται κάτω από το βάρος των χρεών. Η αλόγιστη ζωή του γιου του Φειδιππίδη και ο γάμος του με μια κυρία ανώτερης κοινωνικής τάξης τον έχουν οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο. Οι δανειστές, αμείλικτοι, απαιτούν τα χρήματά τους, οι τόκοι εκτοξεύονται και ο ύπνος γίνεται πολυτέλεια.
Απελπισμένος, ο Στρεψιάδης σκαρφίζεται ένα τολμηρό σχέδιο: θα φοιτήσει στο Φροντιστήριο του Σωκράτη, μαθαίνοντας την τέχνη της ρητορικής και της σοφιστικής. Ελπίζει έτσι να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο δικαστήριο και να ξεφύγει από τα χρέη.
 
Η πραγματικότητα, όμως, τον χτυπάει άσχημα. Ο Σωκράτης τον διώχνει ως ανεπίδεκτο μαθήσεως. Ευτυχώς, ο Φειδιππίδης πείθεται τελικά να πάει στο Φροντιστήριο, φέρνοντας όμως μαζί του νέες περιπέτειες.
Μέσα από αυτήν την κωμική περιπέτεια, ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με φιλοσοφικά ερωτήματα, ηθικά διλήμματα και κοινωνικές προκαταλήψεις. Η μάχη του Στρεψιάδη με τα χρέη μετατρέπεται σε μια αναζήτηση σοφίας, με απρόσμενες εξελίξεις και αστείες καταστάσεις.
 
Σκηνοθεσία – διασκευή: Γκενέ Δανάη
Σκηνικά- Κοστούμια: Θεατρική Ομάδα Δρώμενο
Χορογραφίες: Εριφύλη Δαφέρμου, Γιάννης Στρατηγός
Παραγωγή: ΌΑΣΗ – ΔΡΩΜΕΝΟ
Παίζουν κατά σειρά εμφάνισης:
Γιάννης Κούβαρης, Ευτύχης Ζερβουδάκης, Θοδωρής Αντωνάκης, Μάριος Γκόλφης, Αντώνης Κραστούδης, Νίκος Τόκας.
Νεφέλες: Ειρήνη Στρουσοπούλου , Βίκυ Ποθητού, Ρεβέκκα Κολοβέα, Καλλιρρόη Τάτση, Ράνια Κατσαρού, Αιμιλία Κουτσάφτη , Δήμητρα Μπεκιάρη.
Είσοδος ελεύθερη