Κυκλοφοριακή ασφυξία στις οδούς Σοφούλη και Αναξαγόρα μετά το κλείσιμο της οδού Πίνδου – Προβλήματα και σε άλλα σημεία της πόλης – Ανεπαρκής η ενημέρωση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας

60

Μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις οδούς Σοφούλη και Αναξαγόρα μετά το κλείσιμο της οδού Πίνδου στο ύψος της γέφυρας με την Εθνική Οδό. Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν σήμερα από τις 11π.μ. που έκλεισε η ο οδός Πίνδου με συνέπεια ο κυκλοφοριακός φόρτος προερχόμενος από Μενίδι να διοχετευθεί στην οδό Σοφούλη και μέσω της οδού Αναγεννήσεως να αναζητήσει διέξοδο προς την οδό Πίνδου, όπως τον οδηγεί η σχετική πινακίδα, αβέβαιο το γεγονός αν τα καταφέρει.

Η δεύτερη εναλλακτική διαδρομή είναι μέσω της οδού Λ. Κατσώνη και της γέφυρας της οδού Βρυούλων, σημεία που καθημερινά  παρουσιάζουν έτσι και αλλιώς σοβαρά κυκλοφοριακό προβλήματα.

Σε κατεύθυνση με αντίθετο προορισμό, από Ν. Φιλαδέλφεια προς Κόκκινο Μύλο δηλαδή, η κίνηση έχει μεταφερθεί στην Πλατεία Κωνσταντινουπόλεως και την οδό Μαιάνδρου καθώς και την άνοδο της Δεκελείας στον κόμβο Βλάχου.

Ο δήμος Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας εξέδωσε ανακοίνωση για το επικείμενο κλείσιμο της οδού Πίνδου αποφεύγοντας να ασχοληθεί με τα κυκλοφοριακά ζητήματα, που ήταν προφανές ότι θα προκύψουν κάνοντας μόνο αναφορά στην αναγκαιότητα και την πρόοδο εργασιών για το αναγκαίο αντιπλημμυρικό έργο της Περιφέρειας Αττικής στην  οδό Σκρα.

Έτσι η προπαγανδιστική ανάρτηση του Δήμου, η οποία εμφάνιζε στελέχη του Δήμου να ενημερώνουν τους δημότες, καμία ενημέρωση δεν έκαναν για τις εναλλακτικές διαδρομές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Απόδειξη είναι η ίδια η ανακοίνωση του δήμου που πετάει το μπαλάκι στην τροχαία λησμονώντας ότι οι ρυθμίσεις έχουν εγκριθεί και από τα αρμόδια όργανα του Δήμου και η σήμανση είναι υποχρέωση του εργολάβου του έργου.

Άγνωστο πόσο θα κρατήσει η ταλαιπωρία των οδηγών, ανεπίσημες αναφορές μιλάνε για ενάμιση μήνα, ας ελπίσουμε το διάστημα να είναι μικρότερο.