Πήγαμε στην πρόβα του έργου “Μα ποια Ελένη”, που θα ανεβάσει την Τρίτη 2/7 στο ΠΠΙΕΔ, η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας το “Δρώμενο” – Μια παράσταση που υπόσχεται πολύ γέλιο και προβληματισμό

20

Βρεθήκαμε στις πρόβες και την κατασκευή σκηνικών της θεατρικής παράστασης “Μα ποια Ελένη”που ανεβαίνει από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα “Δρώμενο”. Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Σπύρου Κοπανιτσάνου δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να αποδώσουν με χιούμορ και φρεσκάδα την αγαπημένη αυτή κωμωδία.

Το έργο το οποίο συνδυάζει στοιχεία αρχαίας τραγωδίας με σύγχρονες αναφορές υπόσχεται να χαρίσει γέλιο και προβληματισμό στους θεατές. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο ΠΠΙΕΔ την Τρίτη 2/7/24 στις 21.00, υποσχόμενη μία μοναδική θεατρική εμπειρία για το κοινό της πόλης μας.

Λίγα λόγια για το έργο:
Οι τρεις θεές του Ολύμπου: Ήρα, Αφροδίτη και Αθηνά, ψάχνοντας πως να σκοτώσουν την πλήξη τους αλλά και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Καβγαδίζουν για το ποιά είναι η ομορφότερη. Αυτός που θα κρίνει τη διαμάχη μεταξύ τους είναι ο Πάρης που θα δώσει το μήλο στην Αφροδίτη και εκείνη του υπόσχεται ως αντάλλαγμα την Ωραία Ελένη. Η Ήρα εκνευρίζεται από την επιλογή του και για να εκδικηθεί αυτόν και την Αφροδίτη, χρησιμοποιεί για παγίδα την ομορφιά της Ωραίας Ελένης. Η Σπάρτη και η Τροία γίνονται άνω-κάτω. Γιατί ένα πρωί υπάρχει μια Ελένη στην Τροία και μια επιπλέον στην Σπάρτη.
 
Τελικά έγινε ο πόλεμος της Τροίας; Θα ξεμπερδέψουν τα πράγματα ή πάλι θα την πληρώσουν οι άπληστοι κι ευκολόπιστοι θνητοί; Το γέλιο, η παρωδία και το δράμα μπλέκονται μεταξύ τους για να οδηγήσουν, για το καλό όλων, σ’ ένα αίσιο τέλος.
Σκηνοθεσία – διασκευή: Σπύρος Κοπανιτσάνος
Σκηνικά- Κοστούμια: Θεατρική Ομάδα Δρώμενο
Παραγωγή: ΌΑΣΗ – ΔΡΩΜΕΝΟ
Παίζουν κατά σειρά εμφάνισης:
Κατερίνα Μιχαλάκη, Μαρία Κακουράκη, Δόξα Καπίρη, Κατερίνα Πιερράκου, Βαγγέλης Πουλής, Ηλέκτρα Μπατζιάκα, Ειρήνη Καφεσάκη, Κατερίνα Μαντέλου, Μαρία Λαμπρούση και ο Σταύρος Γεωργαλής
Συμμετέχουν: Αντώνης Παρασκευουδάκης, Βίκυ Ποθητού
 
Την Τρίτη 2 Ιουλίου στο ΠΠΙΕΔ ψάχνουμε την Ελένη! μα ποια Ελένη;
Είσοδος ελεύθερη