Στον Διαμαντή Σεϊτανίδη με απευθείας ανάθεση οι υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων και τύπου του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας, με κόστος 24.800 ευρώ για έξι μήνες!

93

 

Απόσπασμα από την 385/2024 απόφαση Δημάρχου

Με απευθείας ανάθεση ο δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου ανέθεσε  στην εταιρεία “ΒΟΡΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΠΕ” την παροχή υπηρεσιών δημοσίων σχέσεων, τύπου και επικοινωνίας για το δήμο Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας. Το συνολικό κόστος της ανάθεσης ανέρχεται σε 24.800 ευρώ για διάστημα περίπου έξι μηνών.

 

Απόσπασμα από το ΓΕΜΗ

Σύμφωνα με το ΓΕΜΗ η εταιρεία ιδρύθηκε μόλις στις 2/1/2024, γεγονός που ενισχύει την πιθανότητα να ιδρύθηκε για να αναλάβει έργο επικοινωνίας στο δήμο. Το εταιρικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 50 ευρώ και μοναδικός εταίρος και διαχειριστής είναι ο δημοσιογράφος Αδαμάντιος Σεϊτανίδης, γνωστός υποστηρικτής της διοίκησης Τομπούλογλου και διαχειριστής της ιστοσελίδας e-alitheia.gr

Ήταν μια κίνηση που φαίνεται ότι σχεδιάστηκε από την αρχή του χρόνου και άρχισε να γίνεται πιθανή μετά την τροποποίηση του προϋπολογισμού και την μη πρόσληψη δημοσιογράφου ως ειδικού συμβούλου.  Είναι μια τακτική που εφαρμόζουν δυστυχώς πολλοί από τους ασκούντες διοίκηση, δηλαδή να μην προσλαμβάνουν μετακλητούς συμβούλους, που τους δίδει το δικαίωμα ο νόμος, αλλά να αναθέτουν με συμβάσεις έργου υπηρεσίες συμβούλων με αμοιβές που συνήθως είναι μεγαλύτερες από τα ανώτατα όρια μισθοδοσίας δημοσιογράφων.