Ομόφωνα κρίθηκε διατηρητέο το κτίριο της “Μπριτάννια” από το Δημοτικό Συμβούλιο, με τον Γιάννη Τομπούλογλου να αλλάζει την προεκλογική του δέσμευση – Τα σχέδια των νέων ιδιοκτητών

210

Αφού πέρασε από σαράντα κύματα το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας αποφάσισε ομόφωνα τον χαρακτηρισμό του κτιρίου του πρώην εργοστασίου της “Μπριτάννια” ως διατηρητέα βιομηχανική κληρονομιά υποβάλλοντες σχετική πρόταση στις αρμόδιες αρχές.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι στο προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού του Γιάννη Τομπούλογλου άλλη τύχη επιφύλασσε για την “Μπριτάννια” που παρέπεμπε σε ΣΔΙΤ, το οποίο προφανώς προϋποθέτει δημοτική περιουσία και για το λόγο αυτό γινόταν αναφορά στην “εξασφάλιση και αξιοποίηση του χώρου”.

Απόσπασμα από το προεκλογικό πρόγραμμα Γ. Τομπούλογλου

Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έθεσαν σοβαρά ερωτήματα αλλά και διαπιστώσεις τις οποίες θα μπορούσε να αξιοποιήσει ο δήμος, με τον Γιάννη Τομπούλογλου να μην απαντά ως συνήθως. Αναπάντητα έμειναν τα ερωτήματα: γιατί άλλαξε άποψη από την προεκλογικά διατυπωμένη θέση, αν η προαναγγελία χαρακτηρισμού ως διατηρητέου επηρέασε προς τα κάτω την τιμή του πλειστηριασμού με πιθανή συνέπεια μειωμένη είσπραξη από το δήμο της εισφοράς σε χρήμα.

Τονίστηκε επίσης από την αντιπολίτευση η ύπαρξη χρηματοδοτικών εργαλείων για την αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων δημοσίου καθώς και ότι το ακίνητο είναι πλέον ελεύθερο βαρών παράγοντες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από το δήμο.

Το θέμα τελικά ψηφίσθηκε στη συνεδρίαση της 19ης Ιουνίου 2024 ομόφωνα ως εισήχθη, απομακρύνοντας έτσι την ιδέα δημιουργίας μεγάλου χώρου στάθμευσης στην περιοχή, υπό την αίρεση βέβαια ότι ο χαρακτηρισμός να γίνει δεκτός από τις αρμόδιες αρχές.  

Μάριος Ηλιόπουλος, εφοπλιστής, ιδιοκτήτης της SeaJets, της “Μπριτάννια” και της ΠΑΕ ΑΕΚ

Ο νέος ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν είναι άλλος από το νέο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ Μάριο Ηλιόπουλο ο οποίος χωρίς να ανοίξει τα χαρτιά του και να τοποθετηθεί επί του χαρακτηρισμού δήλωσε πριν λίγες μέρες στο mononews.gr

«Το Μπριτάνια έχει αποκτηθεί πράγματι από εμάς, το έχουμε δώσει σε μια σοβαρή ομάδα, στην οποία συμμετέχει και η ομάδα που σχεδίασε το γήπεδο για την αξιοποίηση του ακινήτου και θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο. Η αγορά έγινε προσφάτως δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω».

ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΣ ΓΙΑ ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΑ Ψ1ΣΟ46ΜΩ0Ι-ΞΒΝ