Υπουργείο Εσωτερικών: Χωρίς αύξηση το προσωπικό καθαριότητας σχολικών μονάδων στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας για την σχολική περίοδο 2024-25 – Από την τσέπη του καλείται ο Δήμος να καλύψει τα κενά

19

Το Υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποίησε ότι με την αριθμ. πρωτ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ/40/7321/11-6-2024 απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Εσωτερικών και κατόπιν των αιτημάτων των δήμων του πίνακα αποδεκτών, εγκρίθηκε η κίνηση διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας από ΟΤΑ α’ βαθμού για την κάλυψη αναγκών σχολικών μονάδων για το έτος
2024-2025, σύμφωνα με τον πίνακα που επισυνάπτεται στο έγγραφο για το Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας Ν Χαλκηδόνας ο μέγιστος αριθμός ωρών ημερήσιας απασχόλησης ανέρχεται στις 173 ώρες με μέγιστο αριθμό  προσωπικού τα 58 άτομα, όσα και την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη σχολική χρονιά ο Δήμος επέλεξε να προσλάβει προσωπικό πλήρους απασχόλησης. Τελικά προσελήφθησαν 29 άτομα με συνολική ημερήσια απασχόληση ωρών τις 188 με συνέπεια ο προϋπολογισμός του δήμου να κληθεί να καλύψει την υπέρβαση από τις 173 ώρες με προϋπολογισθέν κόστος 28.365 ευρώ.

Η περιοριστική πολιτική της κεντρικής διοίκησης στην χρηματοδότηση της καθαριότητας των σχολικών μονάδων οδηγεί τους δήμους σε εκταμιεύσεις ποσών για να κρατήσουν την καθαριότητα σε ανεκτά επίπεδα. Θέλεις καθαρά σχολεία πρέπει να πληρώσεις.

Θα αναμένουμε τις προθέσεις και τις ενέργειες της νέας διοίκησης του δήμου για την βελτίωση της καθαριότητας των σχολικών μονάδων, η οποία δεν πρέπει να μετακυλίεται στα ανταποδοτικά τέλη.