Απολογείται σήμερα πασίγνωστος ποινικολόγος για ενδοοικογενειακή βία

9

Ο πασίγνωστος  ποινικολόγος συνελήφθη και κρατείται με κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία, καθώς η σύζυγός του, επίσης δικηγόρος, βρέθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρούς τραυματισμούς.

Σοβαρά τα τραύματα της συζύγου

Η 37χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε στα επείγοντα με σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι, κάταγμα στη μύτη και τραύμα στη γλώσσα, πιθανότατα από δάγκωμα. Ο γιατρός που την εξέτασε, διαπιστώνοντας τη φύση των τραυμάτων, κάλεσε την αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα έγνεψε καταφατικά όταν ο γιατρός τη ρώτησε αν τη χτύπησε ο σύζυγός της.

Η κατάθεση του γιατρού που εξέτασε τη σύζυγο του ποινικολόγου

Ο εν λόγω γιατρός φέρεται να υποστήριξε: «Περί ώρα 01:30 με φώναξε η νοσηλεύτρια των επειγόντων για να εξετάσω μια κυρία που έχει χτυπήσει στο κεφάλι. Μετέβην και είδα την ασθενή υπό στοιχεία …. Κλινικά, φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου – μέτωπο, ζυγωματικά, εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών, θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτός, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους, θλαστικό τραύμα γλώσσας, εκδορές και οίδημα αντιβραχίου, οίδημα στην εγγύς φαλλαγγοφαλαγγικής διάρθρωσης δεξιού μικρού δακτύλου κεφαλαιμάτωμα τριχωτού. Απεικονιστικά ευρήματα: κάταγμα ρινικού οστού, κάταγμα βάσης- παλαμιαία επιφάνεια – μέσης φάλαγγας μικρού δαχτύλου, δεξιά άκρας χειρός. Φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της. Σε ερώτησή μου ποιος άνθρωπος την χτύπησε και εάν είναι ο ίδιος που την είχε φέρει στα επείγοντα, εκείνη μου απάντησε καταφατικά. Άμεσα ενημέρωσα την Άμεση Δράση για τις δικές της ενέργειες.»

Η σύλληψη του ποινικολόγου και οι κατηγορίες

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που έφτασαν στο σημείο συνέλαβαν τον 52χρονο ποινικολόγο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η σύζυγός του έπεσε από τη σκάλα και ότι δεν υπήρχε λόγος εμπλοκής της αστυνομίας. Ωστόσο, ο εισαγγελέας του άσκησε κακουργηματική δίωξη για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Ο δικηγόρος παραμένει υπό κράτηση και αναμένεται να απολογηθεί στα δικαστήρια.

Βρέθηκαν δύο όπλα στο σπίτι

Κατά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του δικηγόρου, βρέθηκαν και αφαιρέθηκαν δύο όπλα.

Οι προηγούμενες καταγγελίες που τον καίνε

Η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου τον είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία το 2017. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, στις 16/10/2017 και ώρα 09.00, υπεβλήθη μήνυση στην αστυνομία από την πρώην σύζυγο του, για παράβαση του νόμου 3500/06 «Νόμος περί ενδοοικογενειακής βίας», για πράξη που έλαβε χώρα στις 14/10/2017. Η τότε δίωξη ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ η απόφαση σε δεύτερο βαθμό ήταν αθωωτική.

Η υπόθεση παρακολουθείται στενά από τις αρχές και η απολογία του δικηγόρου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς τα στοιχεία δείχνουν σοβαρές ενδείξεις ενδοοικογενειακής βίας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως όταν οι αστυνομικοί πρότειναν στη γυναίκα να εγκαταστήσει το panic button στο κινητό της, εκείνη δέχθηκε, ενισχύοντας το σενάριο ότι φοβάται για την ασφάλειά της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Διορθώστε την καμπούρα σας εύκολα και γρήγορα.BSP Corrector|

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Μόνωση ταράτσας 2024: ολοκληρωμένος οδηγός τιμώνΥπηρεσίες στέγης | Διαφημίσεις αναζήτησης|