Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες τα σχολεία στη Ν. Φιλαδέλφεια Ν. Χαλκηδόνα λειτουργούν κανονικά ενώ δεν έχει διατεθεί κλιματιζόμενος χώρος για ευπαθείς ομάδες. Αντιδράσεις από την Ομοσπονδία Γονέων

Για το θέμα των σχολείων η Ένωση Γονέων ΝΦΝΧ διαβίβασε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, η οποία ζητά να χορηγηθεί άδεια ειδικού σκοπού από την εργασία τουλάχιστον στον ένα γονέα παιδιών μικρής ηλικίας, των οποίων τα σχολεία κλείνουν λόγω καύσωνα, διαφορετικά θεωρούν πως το κλείσιμο των σχολείων είναι «προσχηματικό»

10

Ο Δήμος κάνοντας χρήση της δυνητικής δυνατότητας που του παρέχει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου παιδείας δεν προχώρησε στη διακοπή των μαθημάτων για σήμερα Τετάρτη 12/6 και αύριο Πέμπτη 13/6, ημέρες κατά τις οποίες αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες. Έχει ανακοινωθεί μόνο το κλείσιμο για λόγους προστασίας των εργαζομένων που ανοίκουν σε ευπαθείς ομάδες:

  1. Το ΒΡΕΦΙΚΟ ΤΜΗΜΑ στον 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ (Κρυστάλλη Κώστα 24)
  2. Ο 2ος ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (Μαιάνδρου 113)

Σε παρόμοιες καταστάσεις ο Δήμος ανακοίνωσε την ύπαρξη κλιματιζόμενου χώρου για την προστασία συμπολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, συνήθως διατίθετο  το ΚΑΠΗ Ν. Χαλκηδόνας. 

Για το θέμα των σχολείων η Ένωση Γονέων ΝΦΝΧ διαβίβασε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, η οποία ζητά να χορηγηθεί άδεια ειδικού σκοπού από την εργασία τουλάχιστον στον ένα γονέα παιδιών μικρής ηλικίας, των οποίων τα σχολεία κλείνουν λόγω καύσωνα, διαφορετικά θεωρούν πως το κλείσιμο των σχολείων είναι «προσχηματικό»:

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Βερανζέρου 22, 6ος όροφος

www.goneis.org.  E-mail: omosp.goneon.attikis@gmail.com

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Ως ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας και τις δημοτικές αρχές της Αττικής να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου τα παιδιά που εξετάζονται στις πανελλαδικές τις επόμενες ημέρες να κάνουν την προσπάθεια τους σε όσο το δυνατόν πιο κατάλληλες συνθήκες.

Οι εγκύκλιοι του Υπουργείου για άλλη μια φορά πετάνε το μπαλάκι της ευθύνης σε εκπαιδευτικούς και γονείς!

Η απόφαση για κλείσιμο των σχολείων είναι τελείως προσχηματική εφόσον δεν συνοδεύεται και με χορήγηση άδειας σε έναν τουλάχιστον από τους δύο γονείς ιδιαίτερα των μαθητών των μικρότερων ηλικιών.

Απαιτούμε έστω και τώρα να χορηγηθεί έκτακτη άδεια ειδικού σκοπού στους γονείς που χρειάζεται να παραμείνουν μαζί με τα παιδιά τους στο σπίτι τις μέρες που τα σχολεία είναι κλειστά.

Απαιτούμε έστω και τώρα να ληφθούν μέτρα στα σχολεία που είναι εξεταστικά κέντρα πανελλαδικών και ιδιαίτερη μέριμνα για μαθητές και εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες.

Τα σχολεία μας, όταν δεν «βρέχει» σοβάδες, βράζουν σε αυτές τις θερμοκρασίες πολλές φορές το χρόνο και μαζί τους οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Επιτέλους ας αφήσει το Υπουργείο τις μεγαλοστομίες για ψηφιακό σχολείο και ας ξεκινήσει με τα βασικά.

Ασφαλή και σύγχρονα σχολεία για τα παιδιά μας.

  

Το ΔΣ

11.06.2024