Με νόμο για την υπαίθρια διαφήμιση προσπαθούν να σταματήσουν την Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό – Η ΕΛ.ΑΣ ζητά να κατέβει από το Δημαρχείο το πανό του Σωματείου Εργαζομένων

25

ΠΑΠΑΙΣΤΙΝΗΤην απαίτηση να κατέβει εντός πέντε ημερών το πανό αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, το οποίο έχει αναρτηθεί στο Δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας, εκφράζει το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής με το 1015/5/3-β/02.06.2024 έγγραφό του προς το Δήμο, μετά από καταγγελία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πανό αλληλεγγύης χαρακτηρίζεται ρίπος και απαιτείται να κατέβει σύμφωνα με το ν. 2049/2001 περί “Υπαίθριας Διαφήμισης, Συμπολιτείες Δήμων και Κοινοτήτων και άλλες διατάξεις”!!!

Η έκφραση αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, ειδικά κατά τη διάρκεια κρίσεων όπως οι συγκρούσεις  και η σφαγή αμάχων στη Γάζα, είναι ένα θέμα που απασχολεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, κράτη και οργανώσεις σε όλο τον κόσμο.

Να σημειωθεί ότι, πάνω από 140 από τα συνολικά 193 κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών έχουν επισημοποιήσει την αναγνώρισή του παλαιστινιακού κράτους αλλά μόνο μερικά κράτη της Ευρώπης  είναι μεταξύ αυτών, όπως η Ισπανία, Νορβηγία, Ισλανδία και Σλοβενία, τα οποία πρόσφατα προχώρησαν στην αναγνώριση.

Στο ίδιο έγγραφο, που έφερε στη δημοσιότητα σήμερα το πρωί το site aftodioikisi.gr, ζητείται επίσης να κατέβει από την Πλατεία Πατριάρχου πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σύμφωνα με το νόμο 3870/2010