Μια μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού στο Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια – Ανύπαρκτα τα οφέλη για την πόλη, μηδενική η προβολή της – Ευχαριστίες του Δημάρχου σε όσους βοήθησαν.

25

Μια μεγάλη αθλητική επιτυχία του Ολυμπιακού σε μια Διεθνή διοργάνωση η οποία φιλοξενήθηκε στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Φιορεντίνα στο γήπεδο της ΑΕΚ στον τελικό του Conference League  2024 και με ένα γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στην παράταση (116΄) κέρδισε με 1-0 και κατέκτησε το πολυπόθητο κύπελλο.

Το χρυσό γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί

Για την ιστορία οι δύο ομάδες αγωνίσθηκαν με τους εξής ποδοσφαιριστές

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (91′ Κίνι), Έσε, Ιμπόρα, Τσικίνιο (77′ Όρτα), Ποντένσε, Φορτούνης (72′ Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί (120+1′ Ελ Αραμπί).

Φιορεντίνα (Β. Ιταλιάνο): Τερατσιάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες Κουάρτα, Μπιράγκι, Αρτούρ (74′ Ντάνκαν), Μποναβεντούρα (82′ Μπάρακ), Μαντράγκορα, Νίκο Γκονζάλες, Κουαμέ (82′ Ικονέ), Μπελότι (59′ Ενζολά).

Μια διοργάνωση διεθνούς επιπέδου δημιούργησε πολλά προβλήματα λειτουργίας της πόλης για ορισμένες μέρες με αποκορύφωμα την ημέρα διεξαγωγής του τελικού. Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης καθώς και η ελεγχόμενη πρόσβαση κατοίκων στα σπίτια τους δημιούργησαν πλήθος προβλημάτων. Έκλεισαν τα σχολεία αλλά και πολλά καταστήματα, χάθηκαν μεροκάματα  ενώ για το κόστος διάθεσης εξοπλισμού και προσωπικού δεν έχει εισπραχθεί τίποτα.Όλα αυτά, αλλά και πολλά άλλα, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ισχυριστεί κάποιος ότι συνθέτουν ένα μείγμα ανάπτυξης και οφέλους για την πόλη, το αντίθετο μάλιστα.

Είναι σίγουρο ότι η συζήτηση, για το τι ωφέλησε την πόλη αυτή η  διοργάνωση του Conference League, για το αν ο δήμος έπραξε τα δέοντα για το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων ή όχι, θα κρατήσει μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο ο δήμαρχος της πόλης εξέφρασε ευχαριστίες προς όλους όσους βοήθησαν στην διοργάνωση, εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση. (στο τέλος)

 

Από νωρίς οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα από την λεωφόρο Δεκελείας κατευθύνονται στο γήπεδο της ΑΕΚ

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού μέσω του ΗΣΑΠ (Περισσός) στο γήπεδο της ΑΕΚ

 

                              

ΔΗΜΟΣ  ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

 

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ  ΓΡΑΦΕΙΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ταχ. Διεύθυνση :Δεκελείας 97

Τ.Κ.  143 41 – Νέα Φιλαδέλφεια

Τηλ.: 213 2049007

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Νέα Φιλαδέλφεια, 30/05/2024

 

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννης Τομπούλογλου, έκανε πριν από λίγο την παρακάτω δήλωση:

«Την επόμενη μέρα του τελικού του Conference League, στον οποίο ο Δήμος μας ανταποκρίθηκε με επάρκεια σε όλες τις υποχρεώσεις που εκ των πραγμάτων είχε επωμισθεί, θεωρώ καθήκον μου να απευθύνω τις πιο θερμές κι ειλικρινείς ευχαριστίες μου σε όλους, όσοι συνέβαλαν στην άρτια συμμετοχή του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας στη διοργάνωση και πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Όλοι σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων και βγάλατε την πόλη και τον Δήμο ασπροπρόσωπους, εκτελώντας στο έπακρο τις υποχρεώσεις σας.

Ειδικότερα θέλω να συγχαρώ:

  • Τη Δημοτική Αστυνομία, που πρωταγωνίστησε στην ενημέρωση των συνδημοτών μας και στην δύσκολη διαδικασία χορήγησης διαπιστεύσεων στους κατοίκους του Δήμου, που κατοικούν κοντά στο γήπεδο,
  • Τους διοικητικούς υπαλλήλους του Δήμου μας, την τεχνική υπηρεσία, όλο το τεχνικό προσωπικό, όλες και όλους που εργάστηκαν στην καθαριότητα και στο πράσινο, τους ηλεκτρολόγους, τους υπαλλήλους του Πνευματικού Κέντρου και του ΚΕΠ για την προθυμία και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν στην άψογη εξυπηρέτηση των φιλάθλων, Ελλήνων και ξένων, τους οποίους φιλοξενήσαμε, διατηρώντας την πόλη μας καθαρή και φροντισμένη, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα.
  • Τους αντιδημάρχους, τους εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους και όλους τους αιρετούς για την πολύτιμη συνδρομή τους στην προσπάθεια ο Δήμος μας να αποτελέσει σημαντικό μέρος της άψογης προετοιμασίας και διοργάνωσης του τελικού του Conference League.
  • Τους εθελοντές, που ξενύχτισαν προστατεύοντας το Άλσος μας και τους χώρους γύρω από το γήπεδο, βοηθώντας τα όργανα της τάξης στην καλύτερη δυνατή διαφύλαξη της κοινωνικής γαλήνης στην περιοχή.
  • Τους συμπολίτες μου, ιδιαίτερα όσους κατοικούν ή εργάζονται κοντά στο γήπεδο, που υπέστησαν μια αναμφισβήτητη ταλαιπωρία, συνεργάστηκαν με τις υπηρεσίες του Δήμου και συνέβαλαν στην επιτυχία των προσπαθειών μας.

Για όλους εσάς που ανέφερα παραπάνω, είμαι πολύ υπερήφανος, σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ από καρδιάς.»

Από το Γραφείο Τύπου