Νίκος Τσορβάς: Η διαχείριση ενός δήμου κυρίες και κύριοι της διοίκησης δεν είναι μόνο όμορφες φωτογραφίες για αυτοπροβολή.

149

του Νίκου Τσορβά*
 
Δεκαπέντε ημέρες μετά το βανδαλισμό δημόσιας περιουσίας και την κλοπή 700 μέτρων καλωδίων από το δίκτυο φωτισμού στο βόρειο τμήμα του Άλσους, είχαμε νέο κρούσμα κλοπής εξοπλισμού στο αντλιοστάσιο της Λίμνης αυτή τη φορά, θέτοντας εκτός λειτουργίας το σύστημα προληπτικής πυροπροστασίας και κατάσβεσης του Άλσους.
 
Η διοίκηση αντέδρασε ( ορθά ) προχωρώντας σε μήνυση κατ’ αγνώστων και στις δύο περιπτώσεις, ανακοινώνοντας στις 14/5 ότι το Άλσος βρίσκεται σε διαρκή 24ωρη φύλαξη (!).
Εκ του αποτελέσματος όμως αποδεικνύεται πως η δημοτική αρχή είναι ανίκανη, παντελώς και κατ΄εξακολούθηση, να διαφυλάξει τη δημόσια περιουσία και δη το Άλσος μας , τη στιγμή που η πόλη μας από σήμερα θα βρίσκεται σε ένα ιδιότυπό lockdown και θα είναι (θα είναι εντέλει; ) το πιο φυλασσόμενο σημείο στη χώρα.
 
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη διοίκηση μετά από το πρώτο κρούσμα κλοπής να μην λάβει τα απαραίτητα μέτρα αποτροπής φθοράς και κλοπής δημόσιας περιουσίας, που ασφαλώς θα είναι ο δημότης αυτός που θα κληθεί να πληρώσει την αποκατάσταση και αντικατάστασή τους.
Προφανώς κάτι ήξεραν όταν επέβαλαν τις υπέρογκες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη!
Εμείς θα πληρώσουμε την αδιαφορία και τον ερασιτεχνισμό τους!
Η διαχείριση ενός δήμου κυρίες και κύριοι της διοίκησης δεν είναι μόνο όμορφες φωτογραφίες για αυτοπροβολή.

Προϋποθέτουν υπευθυνότητα και ουσιαστική δουλειά.
Σπεύσατε συμπολίτες να παραλάβετε τις διαπιστεύσεις σας, ώστε να συμβάλετε με τον αυτοπεριορισμό σας στα μέτρα ασφαλείας για τον τελικό;
Η πόλη έχει …γιορτή!

 

*Ο Νίκος Τσορβάς είναι Συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας 

της δημοτικής παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΒΗΜΑ