Με άδεια χέρια έφυγαν οι Γονείς του 2ου Δημοτικού Ν. Φιλαδέλφειας – Η διοίκηση Τομπούλογλου αδυνατεί να ικανοποιήσει αιτήματα πολιτών.

170

Με άδεια χέρια έφυγε ο σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Ν. Φιλαδέλφειας από το Δημαρχείο για το ζήτημα μετατροπής του προάυλιου χώρου του σχολείου σε χώρο στάθμευσης για τις ανάγκες τέλεσης ποδοσφαιρικών αγώνων. Στην ουσία η διοίκηση Τομπούλογλου προσπαθεί να εμφανίζεται αμέτοχη των γεγονότων ενώ είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. 

Δεν είναι μόνο η εκπαιδευτική κοινότητα που αντιδρά στο σύνολό της για την επιλογή της διοίκησης Τομπούλογλου να μετατρέψει τα σχολεία σε πάρκιγκ είναι και οι κάτοικοι που ανησυχούν για την ασφάλεια της πόλης από τους χιλιάδες οπαδούς του Ολυμπιακού, εκτός αυτών που θα βρίσκονται εντός του γηπέδου, που θα επισκεφθούν την Νέα Φιλαδέλφεια τις μέρες του τελικού. Τις ίδιες ανησυχίες εκφράζουν και επαγγελματίες της περιοχής. Δείγμα της αμηχανίας όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων στον τελικό της 29ης Μαΐου είναι η μη παρουσίαση του κυπέλλου στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα του ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ του Συλλόγου που αφήνει πολλά ερωτηματικά για το αν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα εφαρμοστεί όχι μόνο για τον τελικό του Conference League αλλά και για κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα!

“Όπως ήταν αναμενόμενο στα ερωτήματα μας δεν πήραμε καμία απάντηση, κάτι που ενέτεινε την αγωνία μας για το μέλλον του σχολείου μας και την μετατροπή του σε έρμαιο των ορέξεων κάθε είδους επιχειρηματικών συμφερόντων.
Στην μόνιμη επωδό της Αναπληρώτριας Δημάρχου ότι «είμαστε δεσμευμένοι από το μνημόνιο που υπέγραψε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή», τονίσαμε ότι στα έγγραφα που έχουν υπογραφεί δεν αναφέρονται πουθενά τα σχολεία μας, αλλά η μόνη αναφορά στα σχολεία και την μετατροπή τους σε πάρκινγκ, γίνεται μόνο στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που υπερψήφισαν οι 18 Δημοτικοί Σύμβουλοι (όλοι της παράταξης του Δημάρχου Γιάννη Τομπούλογλου και ο κύριος Κουτσάκης από την παράταξη Βούρου), οι οποίοι, θα περάσουν στην ιστορία της πόλης ως αυτοί που παρέδωσαν τα σχολεία στα ιδιωτικά συμφέροντα.”

2023.24_ΓενικοΔελτιοΤύπου12.5.24