Δεν ήρθε το κύπελλο του Europa  Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια – Ανεπιβεβαίωτες φήμες για μετάθεση του ευρωπαϊκού τελικού- Μεγάλη η Ανησυχία των κατοίκων και των επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής.

546

Πολλοί περίμεναν το κύπελλο σήμερα στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά ήταν η ίδια η ΕΠΟ που με ανακοίνωσή της απέκλεισε το γεγονός αυτό, αυξάνοντας έτσι τα σύννεφα πάνω από το ενδεχόμενο να μην γίνει ο τελικός όπως έχει προγραμματιστεί στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Όλες οι αμφιβολίες και τα ερωτηματικά για την  ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα αλλά και γενικά της διαχείρισης των επισκεπτών στη Νέα Φιλαδέλφεια ήρθαν στην επικαιρότητα μετά την επιτυχία του Ολυμπιακού να προκριθεί στον τελικό. Κάτοικοι αλλά και επαγγελματίες του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το ενδεχόμενο να επισκεφτούν την περιοχή χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού, εκτός από αυτούς που θα εισέλθουν στο γήπεδο, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες για  καταστάσεις πέραν κάθε ορίου.

Ωστόσο οι φήμες  που κυκλοφορούν για μετάθεση του τελικού σε άλλη χώρα δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από καμία επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών. Επίσης από πλευράς Δήμου δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Η καρδιά του UEFA Europa  Conference League χτυπάει στην Αθήνα, η οποία πλέον κινείται στους ρυθμούς του μεγάλου τελικού της διοργάνωσης. Το βαρύτιμο τρόπαιο, το οποίο θα διεκδικηθεί το βράδυ της 29ης Μαΐου στις 22:00 στον τελικό που θα διεξαχθεί στην AEK Arena με φιναλίστ τον Ολυμπιακό και την Φιορεντίνα, βρίσκεται στην πλατεία Κοτζιά απέναντι από το Δημαρχείο Αθηνών.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκαναν ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΠΟ Ιάκωβος Φιλιππούσης, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν μπροστά από το εντυπωσιακό τρόπαιο με φόντο την Πλατεία Κοτιζά ενώ αμφότεροι τόνισαν ότι άπαντες θα συνεισφέρουν τα μέγιστα με σκοπό την άρτια διεξαγωγή του σπουδαίου ποδοσφαιρικού γεγονότος.



Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες πλήθος φιλάθλων του ποδοσφαίρου σχημάτισαν ουρές για να θαυμάσουν το τρόπαιο και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης του φίλαθλου κόσμου το τρόπαιο του UEFA Europa Conference League θα παραμείνει στη διάθεση του ελληνικού κοινού στην Πλατεία Κοτζιά και το Σάββατο 11 Μαΐου από τις 09:00 μέχρι τις 20:00.