Αγωγές ύψους 132.000 ευρώ, για εργατικές διαφορές, κατά της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας

78

Το ύψος των αγωγών που έχουν κατατεθεί κατά της “Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας” ήρθαν στην επιφάνεια με την έκθεση ελέγχου της ορκωτής ελέγκτριας για την χρήση 2022, η οποία σημειώνει χαρακτηριστικά ότι: “Χωρίς να διατυπώνουμε επιφύλαξη στη γνώμη μας, εφιστούμε την προσοχή στα παρακάτω: Από τις επιστολές και τα έγγραφα που μας προσκομίσθηκαν από τους νομικούς συμβούλους της Κοινωφελούς Επιχείρησης, διαπιστώσαμε ότι, υπάρχουν εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις συνολικών αξιώσεων ποσού € 131.594,91, που αφορούν στο σύνολο τους μισθοδοτικές διαφορές. Κατά την εκτίμηση του νομικού συμβούλου υπάρχει πιθανότητα όταν αυτές τελεσιδικήσουν να προκύψει μερική επιβάρυνση για την Κοινωφελή Επιχείρηση. Ως εκ τούτου οι ανωτέρω υποθέσεις, δεν έχουν περιληφθεί στις υποχρεώσεις του Ισολογισμού της 31/12/2022, και δεν έχουν σχηματιστεί προβλέψεις με επιβάρυνση των αποτελεσμάτων της χρήσης και ισόποσα των Ιδίων Κεφαλαίων της.”

Μετά την συγχώνευση από 1/1/2024 της επιχείρησης με το Δήμο ο ενδεχόμενος αυτός κίνδυνος που προκύπτει από τις εκκρεμείς δίκες βαραίνει τον ίδιο τον Δήμο.