Με διαδικασίες fast track η διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας

43

Με μία ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε, απλά για να υπάρχει, στον λογαριασμό του facebook του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας μάθαμε ότι αύριο Τετάρτη 10/4 , 6μμ στο ΠΠΙΕΔ θα γίνει η δεύτερη διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας. Ούτε ένα δελτίο τύπου για την σύσκεψη, ούτε προσκλήσεις σε φορείς της πόλης, όλα φαίνονται πρόχειρα, λες και ο δήμος θέλει να βγει από την υποχρέωση και όχι να έχει ένα εργαλείο στα χέρια του, το οποίο θα έχει την μέγιστη κοινωνική αποδοχή.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ _ ΣΒΑΚ

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ταυτόχρονα με την πρόσκληση μάθαμε και την ύπαρξη ιστοσελίδας του ΣΒΑΚ (υποχρεωτικής από το νόμο) στη ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.svakdimosfx.com, η οποία είναι ένα άδειο κέλυφος χωρίς περιεχόμενο, επιβεβαιώνοντας έτσι την ανάγκη για ερωτήματα επί της διαδικασίας. Επί της ουσίας χωρίς δημοσιοποιημένη εισήγηση  δεν μπορεί να γίνει.

Χαρακτηριστικό σημείο της πρόσκλησης είναι η φράση “… Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να επικυρώσουν το όραμα, να οριστικοποιήσουν τις προτεραιότητες και τους στόχους καθώς και να επιλέξουν το τελικό σενάριο των προτάσεων …”. Αυτό είναι το πλαίσιο διαβούλευσης που προτείνει η διοίκηση Γ. Τομπούλογλου για ένα βιώσιμο μέλλον της πόλης.