Ομόφωνα η Γ.Σ. των γονέων του 2ου Δημοτικού σχολείου N. Φιλαδέλφειας καταδίκασε τη απόφαση του Δήμου να μετατρέψει την αυλή σε parking

52
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Γενική Συνέλευση 07/04/2024
Με ευρεία συμμετοχή γονέων από όλες τις τάξεις, γονείς από το 1ο Νηπιαγωγείο, καθώς και εκπροσώπους από τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου, πραγματοποιήθηκε, σήμερα Κυριακή 7/4/2024, η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας. Στη συνέλευση συμμετείχε και η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, Αρετή Περιβόλα.
 
Η συνέλευση ξεκίνησε με την ενημέρωση για τις δράσεις που πραγματοποιεί ο Σύλλογος και το πρόγραμμα των μελλοντικών εκδηλώσεων-δράσεων που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα στο προαύλιο του σχολείου μας.
 
Έπειτα έγινε εκτεταμένη συζήτηση για την απόφαση του Δήμου να μετατρέψει το προαύλιο του σχολείου μας σε πάρκινγκ. Η Αρετή Περιβόλα ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις ενέργειες των δημοτικών αρχών, την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με την UEFA, τη διαταγή της ΕΠΟ να επιβληθεί σχολική αργία την ημέρα διεξαγωγής του τελικού της Conference League, αλλά και τις μεθοδεύσεις της παρούσας δημοτικής αρχής για την παράδοση των προαυλίων στην UEFA.
 
Ομόφωνα καταδικάστηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (που υπερψήφισαν 18 δημοτικοί σύμβουλοι), σύμφωνα με την οποία το προαύλιο του σχολείου μας θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης την ημέρα του αγώνα. Ομόφωνα καταδικάστηκαν και οι απόψεις για μόνιμη μετατροπή των σχολείων σε πάρκινγκ και μάλιστα με αντίτιμο!
 
Παράλληλα αποφασίστηκε το πλαίσιο πολύμορφων δράσεων και παρεμβάσεων του Συλλόγου Γονέων, όλο το επόμενο διάστημα και σε όλα τα επίπεδα, με μοναδικό στόχο να ανατραπεί η ανωτέρω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς του σχολείου μας για τη συμμετοχή στη σημερινή Γενική Συνέλευση. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να σεβόμαστε και να προωθούμε την επιθυμία και λογική απαίτησή σας για να κρατήσουμε το σχολείο και το προαύλιο μας αποκλειστικά και μόνο για τα παιδιά μας.
Καλούμε και τους υπόλοιπους γονείς να ενημερωθούν σχετικά και να ακολουθήσουν τον Σύλλογο στην υλοποίηση αποφάσεων και δράσεων, σε συνεργασία με τους Συλλόγους του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου. Θα είμαστε σε επικοινωνία γιατί το θέμα είναι πολύ σοβαρό και μας αφορά όλους!
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ