Την Πέμπτη 4 Απριλίου, Παγκόσμια Μέρα Αδέσποτων Ζώων, τα εγκαίνια του νέου καταφυγίου του Δήμου

210

Επιτέλους μετά από πάνω από δύο (2) χρόνια ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του Νέου Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας σε περιοχή πλησίον του Κηφισού.

Ήταν Ιανουάριος του 2022 όταν είχε εξαγγελθεί η κατασκευή του καταφυγίου, ενώ με πρωτοβουλία του τότε Αντιδημάρχου Λ. Γεωργαμλή είχαν λυθεί πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα και σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό αντιμετωπίζονταν τα ζητήματα μεταφοράς των ζώων και του εξοπλισμού.

 

Τις εγκαταστάσεις επιθεώρησαν σήμερα ο δήμαρχος Γ. Τομπούλογλου και η αρμόδια αντιδήμαρχος Ε. Παπαλουκά για να είναι όλα έτοιμα για τα εγκαίνια την Πέμπτη 4 Απριλίου 10.30 π.μ. για να εορτασθεί έτσι με τον καλύτερο τρόπο η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. 

Όλα ξεκίνησαν από την ανάγκη μετεγκατάστασης του καταφυγίου από το Άλσος που βρίσκεται σήμερα,  μετά από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, που υποχρεώνουν το Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας να προχωρήσει στην κατεδάφιση όλων των παράνομων/αυθαίρετων εγκαταστάσεων εντός του Άλσους.

Η μεταφορά του συνόλου των ζώων και του εξοπλισμού θα γίνει τμηματικά και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.