Εκτός ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου – Αποπέμφθηκαν ο γ.γ. του ΥΠΕΣ και ο γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ

13

Στη σκιά του σκανδάλου της διαρροής των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων, η ευρωβουλεύτρια της ΝΔ ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές. Αφήνει «ανοιχτή» την πόρτα σε περίπτωση που η υπόθεση διαλευκανθεί πριν τις εκλογές. Αποπέμφθηκαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και ο γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ – Στ. Κασσελάκης: «Άλλο ένα “κάτσε λίγο στην άκρη μέχρι να ξεχαστεί και επιστρέφεις”από τον Κυριάκο Μητσοτάκη»- – ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Λόγια του αέρα» από την κυβέρνηση, οφείλει απαντήσεις.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσε το Μαξίμου, η ευρωβουλεύτρια της ΝΔ φέρεται να απέκτησε τη λίστα από συνεργάτη του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΣ Μιχάλη Σταυριανουδάκη και μέσω του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ίδια η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, δεν θα συμμετέχει στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου στον απόηχο του σκανδάλου με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των αποδήμων. Αφήνει «ανοιχτή» την πόρτα σε περίπτωση που η υπόθεση διαλευκανθεί πριν τις εκλογές.

Η ευρωβουλεύτρια της ΝΔ με ανάρτησή της ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες ευρωεκλογές αν δεν ξεκαθαριστεί πλήρως το ζήτημα με τα e-mail που εστάλησαν από το γραφείο της.

Το Μαξίμου διέρρεε νωρίτερα ότι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου απέκτησε την επίμαχη λίστα με τα προσωπικά δεδομένων αποδήμων κατά τη θητεία της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Σε καμία περίπτωση η επίμαχη διαρροή δεν σχετίζεται χρονικά με την πλατφόρμα εγγραφών για την επιστολική ψήφο, γιατί ο κ. Σταυριανουδάκης είχε αυτή την αρμοδιότητα μέχρι τον Ιούνιο του 2023, υποστήριξε αργότερα ο Παύλος Μαρινάκης.

πηγη: LEFT.GR – όλο το ρεπορταζ