Ο σύλλογος ” Η Φιλαδέλφεια” γιόρτασε τα 100 χρόνια της πόλης, με αναφορά στο ρεμπέτικο τραγούδι

128

Μέσα σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα πλήθος συμπολιτών μας γιόρτασαν τα 100 χρόνια της πόλης μας μετά από πρόσκληση του Παραδοσιακού Πολιτιστικού Συλλόγου “Η Φιλαδέλφεια” με βασικό ομιλητή τον Παναγιώτη Κουνάδη γνωστό μελετητή του ρεμπέτικου και του ελληνικού τραγουδιού.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η πρόεδρος του συλλόγου κ. Νίκη Καβακοπούλου ενώ η κ. Αυγέρη έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία ίδρυσης της πόλης. Ο Π. Κουνάδης αναφέρθηκε κυρίως στην γέννηση του ρεμπέτικου τραγουδιού στις περιοχές της Σμύρνης και της Κωνσταντινούπολης και πώς αυτό μεταφέρθηκε στην Ελλάδα, όπου παρέμεινε κυνηγημένο για πολλά χρόνια με αποκορύφωμα την περίοδο της μεταξικής δικτατορίας.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί για την σειρά εκδηλώσεων για το ρεμπέτικο τραγούδι που έγινε στην στη Ν. Φιλαδέλφεια σχεδόν 50 χρόνια πριν με συμμετέχοντες όλους τους εν ζωή τότε ρεμπέτες δημιουργούς.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η κομπανία του συλλόγου η ΟΑΣΗ με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια. Διακρίναμε την παρουσία των δημοτικών συμβούλων Γιάννη Τζέλη και Στέφανο Γατσούλη καθώς και των αυτοδιοικητικών Ρίτσα Αποστολίδου, Τάσο Κωνσταντινίδη, Χαρά Δαρσακλή και Κώστα Ευαγγελινό τους οποίους ευχαρίστησε η κ. Νίκη Καβακοπούλου για την παρουσία τους, παρούσα ήταν και η κ. Ρένα Χωρέμη π. διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου.