Απαγόρευση στάθμευσης στον Ποδονίφτη λόγω επικινδυνότητας!

242

Με απαγόρευση της στάθμευσης στην κάλυψη του Ποδονίφτη στην Οδό Ξάνθου στη Νέα Χαλκηδόνα, μετά από έγγραφο της Δ/νσης Αντιπλημμυρικών & Εγγειοβελτιωτικών Έργων (Δ19), της Γεν. Δ/νσης Υδραυλικών, Λιμενικών & Κτιριακών Υποδομών, της Γεν. Γραμματείας Υποδομών, του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, προχωρά ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας για να αντιμετωπίσει τη διάβρωση στη θεμελίωση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής.

Την ενέργεια αυτή εισηγείται στην Δημοτική Επιτροπή (συνεδρίαση της 13/3/24) η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αναφέροντας:

” … εισηγούμαστε την έγκριση της απαγόρευσης χρήσης του καταστρώματος ως χώρου στάθμευσης με την τοποθέτηση προσωρινής περίφραξης έως την άρση της επικινδυνότητας, στο κατάντη τμήμα (σύμφωνα με τη ροή του ρέματος Ποδονίφτη), δηλαδή στα αριστερά της οδικής διάβασης (Μεγακλέους – Ξάνθου) με φορά από Δ. Αθηναίων προς Δ. Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας.

Η διάρκεια των προσωρινών μέτρων-ρυθμίσεων εκτιμάται ότι θα είναι έως την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης από την Περιφέρεια Αττικής.Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως η Δημοτική Επιτροπή προβεί σε λήψη σχετικής Απόφασης. Οι ρυθμίσεις αυτές θα πάψουν αυτοδίκαια να υφίστανται, με την ολοκλήρωση των σχετικών έργων από την Περιφέρεια Αττικής και της ενημέρωσής μας για την οριστική άρση της επικινδυνότητας του τεχνικού έργου”.